Pane premiére i s vašimi nohsledy, přeji vám to, co dopřáváte nám občanům -- "šedé většině"

23. 12. 2010 / Vladimír Hejnic

Pane premiére i s vašimi nohsledy, přeji vám to, co dopřáváte nám občanům -- "šedé většině".

Nečas ocenil, že vláda udržela stabilitu, Klaus tomu prý pomohl

"Oceňuji, že jsme se dokázali dohodnout. Oceňuji, že jsme odblokovali jednání, oceňuji, že jsme nevyslali signál o vládní nestabilitě v České republice," řekl Nečas. Důležité podle něj je, že vládní krize neohrozí ekonomickou a finanční situaci v zemi.

(České noviny.cz 21.12.2010)

Lehko se dohodnete s někým kdo si chce udržet koryto.

Pokuste se říci koaličním partnerům ve vládě, že dokud nebudou do života uvedeny reformy, jejichž důsledky nevyženou jediného člověka z poctivě získaného ubytování pod most, budou ministři a jejich nejbližší náměstci budou domů nosit mzdu nepedagogického pracovníka -- školníka bez všech benefitů. Potom budu věřit na zázrak a shodu. Potom možná uvěřím i tomu že zveřejněné kauzy na ministerstvu životního prostředí, případně i na ministerstvu války ( promiňte obrany), byly jen nedorozuměním a že nic dalšího ze skříní ve strakovce nevyleze.

Za těchto okolností je možno oslovit i pana prezidenta, aby udělil panu Pitrovi milost, protože jeho prohřešky proti zákonu, za které je stíhán a připravován ve Švýcarsku na předání českým úřadům, jsou nicotnou loužičkou na podlaze ministerstva financí.

Byť je to myšleno vážně, napsané odpovídá spíš stavu po propité a probdělé noci. Vím, že se vzbudím do reality a budu rád za ministrům ve snu doporučenou mzdu s omezením o deset procent. Dokonce mi nezbude než se smířit se zdražením vody, pohonných hmot, DPH a dalšími bonusy určenými pro zvýšení vašich rovněž o deset procent snížených příjmů. Ale pozor, já už to nějak skousnu a považuji to za přípravu na důchod. Za mladší ročníky však doufám, že nebudou tak smířlivé.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 23.12. 2010