Lékaři: Děkujeme, odcházíme

22. 12. 2010

Reaguji na žádost p. Václava Staňka zveřejněnou na stránkách blisty.cz ohledně nedostatečného mediálního pokrytí akce "Děkujeme, odcházíme". K ilustraci platových poměrů českých lékařů si dovoluji zaslat foto letáku vyvěšeného na vsetínském úřadě práce, nyní tato fotka koluje na facebooku. V českém zdravotnictví již t. č. nepůsobím, a tudíž informace z první ruky nemám. Nicméně na stránkách samotné iniciativy resp. fanouškovských skupinách na facebooku je informací dle mého názoru dostatek, píše MUDr. Martin Kucharík

Zveřejňování pravdivých informací veřejnost, zdá se, příliš nezajímá. Soudím tak zejména podle nenávistných diskuzí pod většinou článků dostupných na internetu. Veřejnost je dle mého soudu z 90% a priori proti jakémukoliv požadavku ze strany lékařů.

Tímto české veřejnosti přeji, aby byla co nejdéle zdravá a nepotřebovala péči lékařů, a pokud bude mít pochybnosti o povaze práce lékaře, aby alespoň jednou za život dostala možnost si svou přesně ohraničenou 8-hodinovou pracovní dobu vyměnit za nikdy nekončící noční směnu na urgentním příjmu kterékoliv české nemocnice. Myslím, že by to po hodině práce zabalila drtivá většina lidí.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 22.12. 2010