Úřad britského premiéra kritizuje univerzitní profesory, kteří pochválili středeční studentské protesty v Londýně

12. 11. 2010

Odborový svaz britských univerzitních učitelů na Goldsmith College blahopřál učitelům a studentům, kteří se ve středu účastnili demonstrací v Londýně proti likvidaci současné struktury britského univerzitního školství a zdůraznil, že "skutečným násilím" je ničivý dopad vládních škrtů.

Úřad britského premiéra v Downing Street odborový svaz na Goldsmith College kritizoval za to, že vyjádřil podporu studentské okupaci ústředí Konzervativní strany. Odborový svaz University and College Union na Goldsmith College vydal toto prohlášení:

"My, nížepodepsaní chceme blahopřát učitelům a studentům, kteří se dnes odpoledne účastnili nádherné demonstrace proti škrtům. Chceme odsoudit a distancovat se od rozvratnických a podle našeho názoru kontraproduktivních prohlášení, které k okupaci sídla Konzervativní strany vydal Národní svaz studentstva a ústředí University and College Union. Skutečné násilí v této situaci není rozbité okno, ale ničivý dopad škrtů."

Toto prohlášení vyvolalo ostrou reakci z Downing Street: "Chválit násilí je, upřímně řečeno, neodpovědné. Vedení Godlsmith College, která je součástí Londýnské univerzity, se distancovalo od názoru svých učitelů a konstatovalo, že "je neobyčejně smutné, že pokojný protest byl pošpiněn zcela nepřijatelným chováním."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 12.11. 2010