To se nám to hoduje, když nám lidi povinně půjčujou

10. 1. 2011 / Jiří Šejnoha

Přemýšleli jste někdy o tom, jaké soukromé profese jsou v České republice zdrojem nejlepšího sociálního postavení, nebo které komodity přináší podnikům nejvyšší tržní profit? Paradoxně jsou jimi ty, jimž pravidla účtování určuje parlamentem vydaný zákon, nikoliv však volný trh. Nebo takové, u nichž existuje možnost vyhnout se hospodářské soutěži s odvoláním se na bezpečnostní zájem státu.

ANALÝZA JEDNOHO MÝTU

Kultura kapitalistické organizace a stesky za zemřelým ideálem socialismu

10. 1. 2011 / Štěpán Kotrba

Jakub Rolčík se v naivní moralistické filipice "Jak vysávají Českou republiku" rozohňuje nad nemravností mocných, nad kabbalou "politiků stojících v čele České republiky a jejich spřeženců, kteří už neznají míru". Nedochází mu, že samo slovo "míra" v tomoto kontextu jej usvědčuje z věrolomnosti. Každý má svou cenu, jen ta Rolčíkova je menší. O tom je "míra". Žrát se může, ale mlaskat by se nemělo...? Proč, když se může?

Jak vysávají Českou republiku

8. 1. 2011 / Jakub Rolčík

Zdá se, že špičky ODS přišly o poslední zbytky soudnosti. Před Vánocemi chybělo jen málo, aby padla koaliční vláda, neboť bývalý ředitel Státního fondu životního prostředí Libor Michálek odhalil chystané korupční jednání poradce ministra životního prostředí Drobila (ODS) a -- podle vládní příručky pro boj s korupcí -- zdokumentoval i to, že ministr Drobil (jeden z pěti místopředsedů ODS) byl připraven tuto korupci krýt. Michálek byl za prozrazení korupce po zásluze potrestán (byl propuštěn), ale nakonec musel rezignovat i sám ministr Drobil. Nyní je ale zpátky: stal se "ideovým šéfem" ODS a -- jak informuje server iDnes.cz -- k odchodu z politiky se nechystá.

Wikileaks: Island povolal na kobereček amerického velvyslance

10. 1. 2011

Ministerstvo zahraničí Islandu povolalo amerického velvyslance, aby vysvětlil, proč se američtí činitelé snaží získat přístup k soukromému účtu na Twitteru, který tam má poslankyně islandského parlamentu, která před časem spolupracovala s Wikileaks.

Birgitta Jónsdóttir, poslankyně za Islandské hnutí, informovala minulý týden, že americké ministerstvo spravedlnosti požádalo Twitter, aby mu poskytl přístup k jejím soukromým informacím. Americké úřady se snaží vypracovat žalobu proti Wikileaks poté, co byly zveřejněny tajné americké dokumenty.

■ ■ ■

10. 1. 2011 / Petr Štengl

"Tohle je rasistická poezie",

napsal Jan Těsnohlídek ml.

"Nevíme, z jakého důvodu jste se rozhodl veřejně sehrát odpornou roli "básnícího" rasisty, ale musíme Vám blahopřát, protože jste se s touto rolí ztotožnil opravdu skvěle." napsali Jonáš Hájek, Martin Langer a Jaromír Typlt.

"Popírače holocaustu by se patřilo: beztrestně zastřelit, zavřít do ghet obehnaných žiletkovým drátem a střežených ozbrojenými strážemi atd." napsal jsem já

"Jsi žid, buzerant a čicháš čikuli!" napsal mi jeden čtenář

"To ti vážně tak naléhavě leží na srdci ta situace v Gaze?" zeptal se mě Martin Langer

"Máme už po krk porušování lidských práv a lhostejnosti mezinárodní komunity!" napsali v Manifestu mladých z Gazy mladí z Gazy

OSOBNÍ SVĚDECTVÍ Z ARIZONY:

Atentát na Giffordsovou - kvalitativní změna v politice?

9. 1. 2011 / Greg Evans

S Gabrielle Giffordsovou jsem se seznámil během pikniku při amerického Svátku práce (Labor Day) a politického shromáždění r. 2006, když poprvé usilovala o zvolení do americké Sněmovny reprezentantů. Zdálo se mi, že je to příjemná, atraktivní a inteligentní žena a nebylo těžké usouditm, že má před sebou skutečně významnou politickou budoucnost, píše Britským listům z Arizony Greg Evans.

An English version of this article is in CLICK HERE

Co vlastně zabíjí na Haiti? Nedostatek čisté vody a hygieny

10. 1. 2011 / Miloš Kaláb

Každou zemi je možné charakterizovat nějakými zajímavými čísly. Čeho je v Haiti 1 milion? Tolik lidí žije rok po zemětřesení pod stany v táborech. Čeho je 1,9 milionu? Lidí, kteří vinou zemětřesení ztratili své původní obydlí. Co charakterizuje číslo 3650? Počet lidí, kteří od října zemřeli na choleru. Co značí číslo 70? Tolik procent haitského obyvatelstva nemá přístup k čisté vodě. 

Novoroční předsevzetí: předplaťte si Britské listy

31. 12. 2010

Na úvod je třeba říci, že nic není zadarmo. Ani to, že si čtete Britské listy. Několik set korun měsíčně platíte za připojení k internetu, několik tisíc zaplatíte za počítač či software. Proud a vaše další náklady jsou každý rok také stále dražší... Britské listy si velmi váží a děkují všem, kteří je v uplynulém roce finančně podpořili. Díky jim se můžete setkat s Britskými listy i v roce 2011.

Už patnáct let vychází Britské listy jen díky vašim příspěvkům. Za tu dobu se každodenní počet čtenářů zdesateronásobil, množství obsahu, který vydáváme denně, je také desetkrát větší, než tomu bylo v roce 1996, kdy se list osamostatnil. Za těch patnáct let jste se jen dvakrát setkali s vážným technickým výpadkem, který měl za následek nedostupnost listu. Britské listy už také patnáct let dodržují a i nadále chtějí dodržet závazek veřejné bezplatné přístupnosti celého obsahu, nezpoplatnění článků ani archivu. Jejich autoři pro Britské listy píší, fotografují a kreslí také stále zdarma. Dodnes je to více než 56 tisíc článků, na 26 tisíc fotografií, více než 600 karikatur, řada dokumentů a elektronických knih. Měsíčně na provoz Britských listů přispívá ale pouze 200-300 čtenářů. Pokud by ovšem alespoň polovina Vás, každodenních 30 000 čtenářů, si předplatila četbu Britských listů minimálně 10 Kč denně (300 Kč měsíčně či 3600 Kč ročně), což je méně, než dáte za tři cigarety, šálek kávy, kterékoliv české noviny, litr sodovky či tři rohlíky, pomohli byste nám k růstu rozsahu, pestrosti, kvality a atraktivity obsahu, zejména monitorování a překladu zahraničních textů, ale i při vlastní novinářské práci. Zkuste to, protože bez vaší podpory se nezávislý list neobejde. Nekoupíte si tím nic, ale pomůžete.

Věnujte v novém roce minimálně 300 Kč měsíčně listu, který si můžete i nadále zadarmo číst.

Trvalý příkaz směrujte na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500 nebo na PayPal na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

Jako fyzická osoba můžete dar Občanskému sdružení Britské listy použít jako odečitatelnou položku snižující základ vaší daně, pokud je celková hodnota darů v daném roce je vyšší než 2% základu daně nebo činí alespoň 1 000 Kč, maximálně však lze odečíst 10% základu daně. U právnické osoby vzniká nárok na uplatnění daru jako odečitatelné položky, pokud hodnota jednoho daru (nebo všech darů jedné organizaci) činí alespoň 2 000 Kč, maximálně však 5% ze základu daně. Na požádání vám jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení zašleme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Vaše redakce

Naši hoši udělají loužičku

10. 1. 2011 / Ladislav Hinner

...a pak po ní chutě prohánějí papírové lodičky se svými neoliberálními mantrami.  Ignorují poblíž tekoucí potok bublající různými názory, neboť jejich loužička je přehledná, břehy poblíž a obzor nízko.  Jenže jak říkal John Donne, nikdo není  kontinentem sám pro sebe, tak i jejich loužička je jen podobrazem velké neoliberální louže, kterou udělali jiní hoši s většími měchy.

Cabrnoch si nechal patentovat IZIP ...

10. 1. 2011 / Štěpán Kotrba

MUDr. Milan Cabrnoch (ODS) MUDr. Miroslav Ouzký (ODS) a jejich společník ve firmě IZIP si nechali v roce 2002 patentovat způsob organizace -shromažďování, evidence a zpřístupňování zdravotnických informací. Podle předkladatelů je to VYNÁLEZ. Kupodivu (světe, div se, objevili Ameriku...) jim český Úřad pro patenty a vynálezy tento "patent" odsouhlasil, přestože už v roce 1999 tento projekt tehdejšímu ministrovi zdravotnictví předložili jeho poradci. Provozovat centrální zdravotní registr měl ale stát, nikoliv soukromá firma IZIP, jejíž čas přišel až s vládou ODS v září 2006 .

Myslíte, že lze i tunel přihlásit jako vynález?

Nápověda nepomáhá: hlouposti o čínských zbraních šíří už i iDnes

10. 1. 2011 / Štěpán Kotrba

Když jsem v poslední den roku 2010 naposledy reagoval na nesmysly, které začaly šířit mainstreamová média v ČR o "nové" čínské balistické raketě, které na vojenských diskuzních fórech nadšenci přezdívají "zabiják letadlových lodí", domníval jsem se, že uvedení argumentů, zdrojů a jejich analýza českým novinářům bude stačit. Minimálně k zamyšlení a vyvážené informaci.

O důchodech po Třech králích

10. 1. 2011 / Pavel Stránský

Napadlo mě to o Vánocích, ale jako laikovi mi všechno dlouho trvá, takže to dopisuji až při tomto křesťanském výročí. Takže tedy: Náboženství, potažmo církve, v tom mají jasno. Budeš-li žít řádným životem podle Zákona, budeš v posmrtném životě odměněn, v opačném případě potrestán. S výjimkou vodáckého ráje Zdeňka Šmída nabízí Křesťanství pro ty hodné ráj jediný, Islám hnedle rájů osm a má je odstupňované podle zásluh. Nejlepší -- zahrady z bílých korálů pro účastníky džihádu, nebo zahrady z bílých perel pro zemřelé ve Svaté válce. Trochu zjednodušeně by se dalo říci, že je to dvojí pojetí, první staví na křesťanských a humanitních hodnotách, druhé na míře zásluh pro nositele té ideologie.

Fotovoltaiku snad ani s chladnou hlavou

10. 1. 2011 / Vladimír Wagner

Před časem vyšel v Britských listech příspěvek Ladislava Žáka věnovaný semináři na téma „Fotovoltaika: kde se stala chyba?“ s podtitulem „ Není to hlavně selhání elit?“. Nevím, jestli je příliš plodná diskuze o tom, kdo za současný problém s fotovoltaickými elektrárnami v Česku může. Ale zhruba ve stejné době vyšla v Britských listech tisková zpráva Hnutí Duha související s touto oblastí. Tato reakce i vyjádření dalších organizací a jednotlivců, kteří, alespoň podle mého názoru, vytvářeli podhoubí pro tuto situaci, ukazuje, že si z ní žádné poučení nevzali.

Velkou nostalgií k hledání Mitterrandova dědice

10. 1. 2011 / Josef Brož

Těžké dědictví. O víkendu 8. ledna 2011 uplynulo 15 let od smrti jediného socialisty na francouzském prezidentském stolci V. republiky, jehož jméno o víkendu znělo mnoha ústy: François Mitterrand. Příležitost k pietní připomínce, které využila v jeho rodném Jarnacu (Charente) zejména socialistická kohorta. Nechyběl téměř nikdo z těch, kdo chtěl být viděn. Především ale ti, kteří si brousí zuby na jeho následovnictví. Někteří to dokonce vyjádřili veřejně, jiní si to zatím pouze myslí.

Peníze, nebo zdraví?

10. 1. 2011 / Petr Frish

Za posledních 20 let utratila Evropská komise přes bilion eur na řešení problémů e-zdraví, tedy problémů jako je EHR (electronic health record) nebo po česku elektronický zdravotní zápis či EZK. To číslo jsou čtyři evropské biliony, ne miliardy, jak se dovíte na straně 4 tohoto oficiálního dokumentu EU.

Bude reformované České rádio jednou víc než rozhlas?

10. 1. 2011 / Ivo V. Fencl

1. Intermezzo místo Péééefffky...

Mlhavou terminologií vyhlašovaná nová "duhanovská  velká reforma rozhlasu"-  všechny ty marketinkové nové nebo připravené projekty a změny vysílacího schématu v novém roce 2011, které nám už zase komplikují naše návyky - ať vás národe Rozhlasáků  hlavně nepoškodí na zdraví, ať zvítězí  zdravý úsudek a selský rozum.

Slasti, hořkosti i tajnosti z dvacátých sedmých Prix Bohemia Radio Poděbrady (IV.):

Sociální, prostorová a zvuková svébytnost veřejnoprávních rádií

10. 1. 2011 / Ivo V. Fencl

1) Zdravý humanistický rozměr rádií, jejich sociální role, etika, etiketa 

Český koncesionářský rozhlas je celému národu patřící (multi)médium. Nejméně tři-čtyři z jeho vlajkových stanic by tu měly být celoplošné a plnoformátové s různými programovými důrazy podle očekávání cílových nebo potenciálních skupin posluchačů.

Bůh se nezabývá tím, jestli masturbujete či plníte kostelní kasičku

10. 1. 2011 / Boris Cvek

Rudolf Převrátil píše:

...ale přírodní vědy jsou a zůstanou pramenem, ze kterého sociální a humanitní vědy mocně čerpají a budou čerpat i nadále. (Podobná vazba působí mezi těmito dvěma oblastmi i v opačném směru, i když zřejmě má trochu jiný charakter -- viz např. Kuhnovu teorii paradigmat).

Přírodní vědy byly dlouho vnímány jako něco, co poznává svět, jak "opravdu" ten svět je. Byl to paradox, protože právě na půdě přírodních věd dochází nejčastěji k "zabíjení" starých teorií -- tedy to, co bylo dosud považováno za pravdivé, se ukázalo jako (fundamentálně) mylné a vyřízené. Jinými slovy: všechny naše teorie jsou provizorní.

Policejni disent

10. 1. 2011 / Milan Kozelka


"V literatuře se vylouplo několik novejch jmen.
V jednom kuse se montujou do režimu a dělají
dusno. Je nutný jim típnout knot, vygumovat je
z širšího povědomí. Zalarmujte naše lidi v týhle
branži a dejte jim jasný pokyny -- nebrat vážně,
mlčky přehlížet, psát negativní recenze. Když to
nepomůže, tak se jim navezte do soukromí, buď
přímo nebo prostřednictvím našich specialistů.
Šiřte vo nich pomluvy, rozhoďte jim vztahy, drsně
s nima zameťte. Do půl roku musí skončit jako
prašivý póvlové venku na ulici. Zařiďte, ať se do
alelujá vomílá starej dobrej underground, ať se
jeho zásluhy vynášejí až na půdu. Je to každýmu
jasný?" poštěkává tlustý plukovník BIS v kanclu,
nacpaném operativními důstojníky. "Jasný, šéfe,"
mručí sborově rambové a pomalu se rozcházejí.

Postmoderní politická scéna

10. 1. 2011 / Lenka Bělková

Performance nejen znamená herecký výkon, ale také označuje samotný umělecký žánr, kde stylistická forma potlačuje obsah. A pokud se do dnešního slovníku nepřehlédnutelně zařadil výraz performance, není to náhodou. Dosvědčují nám to snad každým coulem všechna média dnes a denně. Umělci všeho druhu podávají krkolomné až cirkusové výkony, aby se nám, divákům či čtenářům, mohli vlísat do přízně. A stanoviska, která exhibují jak vilná zpěvačka v šantánu, mají hodně stylu, ale málo podstaty samé. Jedni z nejoslnivějších komediantů jsou v současnosti neodmyslitelně politici. Staly se z nich hvězdy mediálního nebe. Jejich propojenost a veřejně projevená náklonnost k hvězdám zábavního průmyslu tudíž opravdu nemůže být překvapením. Diví se snad ještě někdo, že ve Spojených státech byl v roce 2003 zvolen guvernérem Kalifornie hollywoodský herec Arnold Schwarzenegger? Spíš bych řekla - jak příhodné! A přestože Spojené státy mohou být vnímány jako kolébka takové tradice, ta své kořeny zapustila i v našich krajích.

Prohlášení o prohlášení Prohlášení

10. 1. 2011 / Jiří Baťa

Kancelář Nejvyššího Guru rozhoduje ve smyslu § 00/WC, .... a ve znění pozdějších předpisů, takto:

Žádost Filipa Pilifa o poskytnutí informací :

a) ...................................................................................................
b) ...................................................................................................

se zamítá .

Seznamy - no a co s tím?

10. 1. 2011 / Jiří Jírovec

Seznamy jsou množinou prvků navzájem spojených jedním či několika společnými znaky. Digitální zpracování dat umožňuje takové informace jednoduše vytvářet, organizovat podle abecedy, pohlaví, křestních jmen a bůhví čeho.

Můj soudce byl v KSČ

10. 1. 2011 / Miloslav Štěrba

Zveřejněním seznamů soudců a státních zástupců -- členů KSČ -- nás ministr justice ubezpečil, že je člověkem na svém místě. Neboť jako důvod zveřejnění uvedl, že se "občané dotazují".

Bulvární islamofobie

10. 1. 2011 / Lukáš Lhoťan

Vždy jsem měl Hospodářské noviny a jejich internetovou verzi Ihned.cz za v českém prostředí relativně obstojné médium. Bohužel se ukazuje, že i tento web není oproštěn od bulvarizace a latentní islamofobie.

Poslední zlínská jízda Jiřího Dienstbiera

10. 1. 2011 / Miloslav Štěrba

Jiří Dienstbier v minulosti několikrát navštívil Zlínský region. Zejména v období existence Občanského hnutí.

V roce 1995 J. Dienstbier přijel do Zlína, aby společně s dalšími příznivci ekologického směřování z řad OH podpořil výstavbu cyklostezek v krajském městě. "Spanilou" cestu Zlínem zahájil u Okresního úřadu, kde se setkal s tehdejším přednostou a pozdějším primátorem dr. Zdeňkem Dostálem, a ukončil symbolicky před zlínskou radnicí. Jízda na kole pro něho znamenala docela mimořádnou událost, a musím potvrdit, že ji zvládl bez problémů a bez újmy na zdraví i na kole. Přijal i pozvání k návštěvě muzea automobilů pana Aloise Samohýla a filmových ateliérů. Nicméně většinu svého času strávil mezi občany a zájemci o věci veřejné, jak ve Zlíně tak i v Otrokovicích.

Jeho užitečný počin pomohl zahájit budování cyklostezek v našem městě a tak si dnes alespoň připomeňme tuto nepříliš známou historii z jeho, bohužel, právě předčasně ukončeného života.

Planá těšínská jablíčka

10. 1. 2011 / Vít Klíma

Politologové Jiří Pehe a Vít Klepárník, spolu s úřadujícím předsedou sociální demokracie Bohuslavem Sobotkou, ustavili nový myšlenkový trust "CESTA", jehož poradní sbor tvoří Václav Bělohradský, Pavel Barša, Jan Keller a socioložka, mluvčí občanské iniciativy ProAlt, Tereza Stöckelová.

Bohapusté žvanění

10. 1. 2011

Pokud člověk své doby sleduje takzvané mediální kauzy své doby, dostává se do stavu duševní nevyrovnanosti. Z příčin naprosto lichých hledí na vidle po dědečkovi a vzpomíná blahých časů husitských. Ze školy si pamatuje slovo defenestrace a představuje si sám sebe, jak schovaný v davu souvěrců páchá násilí na předmětu své zloby, píše čtenář Jan Smutný.

Spojené státy nařídily Twitteru, aby jim vydal zprávy, které odeslala aktivistka z Wikileaks

8. 1. 2011

Islandská poslankyně zahájila právní kroky ve snaze zabránit americké vládě, aby získala přístup k jejím soukromým zprávám odeslaným prostřednictvím Twitteru.

Birgitta Jonsdottir, islandská poslankyně za stranu Hnutí na Islandu, uvedla v pátek, že "americká vláda chce získat přístup ke všem mým zprávám, odeslaným prostřednictvím Twitteru od 1. listopadu 2009. Oni si neuvědomují, že jsem na Islandu poslankyně parlamentu?"

Seznamy

8. 1. 2011 / Jiří Jírovec

Uveřejňování seznamů, a zejména načasování akce, má svůj význam pro politickou práci s masami. Ministr spravedlnosti Pospíšil vypustil seznam v okamžiku, kdy je třeba odvést pozornost od Drobila a dalších papalášů jedoucích v jeho aféře. "Kurvy komunistický, podívejte se na ně, jak jsou rozlezlý", řekne si propagandou ohlupený občan a ve svatém rozhořčení přehlídne, že koberec je nadzvednut a smetáček v ruce slouhy zametá, zametá, zametá.....

Seznamy jsou množinou prvků navzájem spojených jedním či několika společnými znaky. Digitální zpracování dat umožňuje takové informace jednoduše vytvářet, organizovat podle abecedy, pohlaví, křestních jmen a bůhví čeho.

Pražská ČSSD rozhodla o své budoucnosti

8. 1. 2011 / Štěpán Kotrba

Jiří Dienstbier (kandidující na předsedu KVV ČSSD Praha) dnes na konferenci městské organizace ČSSD v Praze dostal 48 hlasů, Slávek Sobotka (usilující o nominaci na předsedu ČSSD) dostal 50 hlasů - od 167 delegátů, reprezentujících členy ČSSD v hlavním městě. Skončilo tak "referendum" o postupu pražské sociální demokracie při prosazování programu i za cenu riskantní komunální koalice s ODS.

BRITÁNIE:

Bývalý poslanec odsouzen za falešné účetnictví na půldruhého roku do vězení

8. 1. 2011

David Chaytor (61), bývalý labouristický poslanec, byl v pátek odsouzen v Londýně za to, že se podvodně snažil vyinkasovat parlamentní diety ve výši více než 22 000 liber. Soudce Saunders, který ho odsoudil, konstatoval, že skandál, týkající se falešných výdajů poslanců "otřásl důvěru veřejnosti v britskou legislativu" a "rozhněval veřejnost".

Americká poslankyně byla vážně zraněna a šest lidí bylo zastřeleno při masakru v Arizoně

8. 1. 2011

Gabrielle Giffords, americká kongresmanka za Demokratickou stranu, byla v sobotu z těsné blízkosti v Arizoně střelena do hlavy a je v nemocnici v kritickém stavu. Kulka jí proletěla mozkem skrznaskrz, prý ale přežije, i když se neví, v jakém stavu. Na místě bylo zároveň zastřeleno šest dalších osob, včetně devítiletého dítěte a federálního soudce. Prezident Barack Obama atentát charakterizoval jako "nepopsatelnou tragédii" a požádal Američany, aby se za Giffordovou modlili.

POZVÁNKA NA ÚTERNÍ VEČER

Českoslovenští interbrigadisté

8. 1. 2011

11.1.2011, 19:00 -- 20:30 Přednáška Českoslovenští interbrigadisté ve Španělské občanské válce (1936 -- 1939), 20:45 -- 21:35 Dokumentární film Španěláci

Českoslovenští interbrigadisté spolu s ostatními bojovníky z více než padesáti zemí světa se před více než 70 lety jako jedni z prvních postavili, fašistickému nebezpečí, ohrožujícímu tehdy celou Evropu.

Kdysi populární exředitel - líná huba, holé neštěstí

8. 1. 2011

SAS│ Poměrně děsivě odpovídá bývalý exředitel ZOO Praha Fejk na otázky Terezy Nosálkové, která se nevím z jakých důvodů stala exkluzivní fejkoložkou. "Nemám žádnou finanční rezervu, tlačí na mě hypotéka, a tak si musím platově polepšit," říká Fejk a hned prozrazuje, kde by si chtěl "platově polepšit". "Mě zajímá veřejná služba, fungující na úrovni do posledního detailu - ať už je to ZOO, galerie, restaurace, pošta nebo dráhy." Tomu se říká "manažer čehokoliv", kam plynou "automaticky" peníze občanů či státu...Třeba pošty, nebo... nebo televize... Hlavně se umět někam vetřít. K Zeleným nebo do TOP09... to je jedno. Fejk "nevylučuje" ani to, že třeba bude "přechodně" pomáhat ve firmě manželce, módní návrhářce...

Nosálková už je jediná píáristka v médiích, kterou Fejk ještě zajímá. Je mu věrná. Do médií ho tlačila už v době, kdy spolupracovala s Hospodářskými novinami... Autorka je novinářka, psala si hrdě ještě na serveru iHNed pod článek. Dnes už si tam nepíše nic. Taky proč? Extra Media je PR agentura. Něčím se člověk v médiích živit musí.

7.1.2011 Tereza Nosálková, Aktuálně: V politice jsem měl být spíš nastrčená tvář, říká Fejk ZDE

7.1.2011 Tereza Nosálková, Aktuálně: Petr Fejk: V New Yorku jsem se vyléčil ze ZOO ZDE
20. 8. 2009 Tereza Nosálková: Selfmademan ZDE

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za prosinec 2010

7. 1. 2011

V prosinci 2010 přispělo finančně na Britské listy 253 osob celkovou částkou 92 969,45 Kč. Příjem z reklamy byl 11 570 Kč. Na kontě Britských listů v Raiffeisenbance jsme měli 31.12. 2010 částku 77 014,72 Kč. Na internetovém účtu Paypal máme nyní