Šílení doby vymknuté z kloubů

15. 4. 2011 / Jan Čihák

Dění kolem nás vykazuje již řadu let signály úpadku a rozkladu, ovšem v posledních měsících se mi zdá, že začíná přetékat pověstný pohár. Letošní první duben byl pro mě zajímavý tím, že ve zpravodajství se prakticky nedalo odlišit, co je aprílový "vtip" a co nikoli. Absurdnost a vypjatost doby vedla k tomu, že řada lidí kolem mě dokonce v první chvíli se zděšením přijala jako fakt i "vtipnou" zprávu o zateplování fasády chrámu sv. Víta. Není to nedostatkem smyslu pro humor, není to ani chudobou ducha dotyčných. Spíš to byla automatická reakce hlav, které si už pomalu zvykají na to, že náš přilehlý vesmír se řídí vším možným, ale nikoli rozumem.

Většina lidí, kteří večer padnou k debilizátoru (TV přijímač) a po chvíli u něj usnou, nemá čas ani energii kriticky pohlížet na překládanou masmediální fašírku, ani se pídit po vlastním názoru. Tragické je, že se stále výrazněji i "elity" řídí heslem jedné mé vysokoškolské profesorky "HLAVNĚ NAD TÍM MOC NEPŘEMEJŠLET, JENDO".

Nuže, k samotným jevům.

Penzijní reforma:

Připravují se změny veliké, převeliké. Loni v září se objevila informace, že si máme na důchod spořit 114 310 Kč ročně. Tato suma způsobila poruchy srdečního rytmu mnoha lidem. Z podstaty věci je očividné, že tento údaj pochází z jiné hvězdné soustavy, neboť ani většina sousedů Němců nemůže "jen tak pro srandu" odkládat 400

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 15.4. 2011