Neměl by být Václav Klaus spíš ve vězení?

22. 9. 2010

S hrůzou jsem si přečetl o nadřazeně narcistickém chování Václava Klause vůči odborářům. Kde bere drzost se vysmívat obyčejným lidem? ptá se Milan Čech. Opravdu nechápe, že za to, kde je, vděčí neoliberální mafii, které se hlasatelé podobně primitivních myšlenkových schémat nesmírně hodí jako ideologické ospravedlnění jejich sobecké hrabivé nenasytnosti, která potápí západní svět ke dnu, což lidé (i ti odboráři) podvědomě cítí?

Že jen díky opoziční dohodě s Milošem Zemanem byly zameteny hrůzy klausovské transformace namísto jejich řádného prošetření a vyvození důsledků? Během transformace v devadesátých letech se rozkradlo 3000 mld Kč (číslo od Martina Kocourka, ekonomického experta ODS!, takže skutečná částku bude asi daleko vyšší). Ty peníze dnes vzletně označujeme jako náklady na transformaci, jako kdyby rozkradení byla nějaká ekonomická nutnost.

Kde bere Václav Klaus tu neomalenou drzost se pobaveně vyajdřovat na účet lidí, které by měl jako president všech lidí bránit?

Zkusme si jen krátce představit naši zemi bez klausovské transformace. Kdyby se z těch 3000 mld rozkradla jen polovina, naše země by neměla ŽÁDNÝ dluh (v současnosti je totiž celý státní dluh "jen" přes 1000 mld) a současné škrty by tedy nebyly vůbec potřeba, velká část trpících lidí (nejsou peníze na operace, na péči o postižené, na sociální programy atd.) by netrpěla, protože by stát nasměroval peníze z privatizace právě k nim ? atd atd., raději toho nechám.

Radím vám pane Klausi, neprovokujte lidi, kteří se živí prací a vytvářením skutečných hodnot. Nevysmívejte se jim. Přijde čas, že Vám ani neoliberály ovládaná média nepomohou, až si zase budete utahovat z těch, které považujete za ty pod vámi..

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 22.9. 2010