Hluboký údiv nad nenávistností Jany Bobošíkové

21. 9. 2010

tisková zpráva

Jménem Libertas Independent Agency o.s., sdružující brněnské muslimy a přátele muslimských národů, vyjadřujeme hluboký údiv nad projevem paní Bobošikové, předsedkyně strany Suverenita, o boji proti muslimům a snaze zakázat výstavbu islámských center.

V České republice jsou muslimové členy mnoha politických stran jak hlavního proudu (ODS, ČSSD), tak i malých politických stran včetně strany Suverenita. V posledních měsících jsme byli svědky islamofobních projevů od některých představitelů politických stran, ale pouze ze strany vedení strany Suverenita se dostalo islamofobům plné podpory.

Vzhledem k faktu, že politická kampaň této strany byla spolufinancována některými muslimy a muslimové jsou i členy této strany, považujeme projev paní Bobošikové za ukázku politického hyenismu a jsme zklamáni, že takovýmto lidem se dostalo podpory od některých českých muslimů. Suverenita nás dosud přesvědčovala, že tato strana je stranou odmítající populismus a hlásáni nenávisti kvůli zisku voličských hlasů.

Jsme také zklamaní, že se doposud proti snaze pani Bobošíkové využít křesťanství k politickým cílům nevyjádřil žádny s představitelů křesťanských církví, když je očividné, že pani Bobošíková se snaží o zneužití křesťanského poselství lásky a tolerance k hlásání netolerance, diskriminace a demontáži demokratického státu.

Za Libertas Independent Agency o.s. a Halalpoint o.s.

V Brně 21 září 2010

Ondřej Adamik, předseda Halalpoint o.s. a místopředseda LIA o.s.

Lukáš Lhoťan, místopředseda LIA.o.s

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 21.9. 2010