Život podle Ony

2. 8. 2010 / Jana Valdrová

Vlastně ani nevím, jak dlouho Ona provází můj život... Už to jméno, symbol ženství! Každé ráno kliknu na štíhlou černovlásku (blondýnám bych nevěřila, jsou hloupé) na idnes a nejprve chvíli obdivuji její krásu. Ty oči! Ty dlouhé štíhlé nohy! Jak je ztepilá -- v přepočtu na reálnou výšku by měřila snad dvaapůl metru!

Hned potom se zaměřím na nejčerstvější Oniny vzkazy. Bez nich si den ani nedovedu představit -- dávají mi energii, sebevědomí ("Udělej si radost a kup si něco na sebe!", "Usmívej se na ostatní!"), usměrňují mé počínání. Moje Ona mi poskytuje neocenitelné informace; například jsem nevěděla, že lesba se pozná podle hodinek a držení těla. Dnes mi sděluje bublina z Oniných úst: "Tak sperma prý pomáhá proti depresi". Dobře, dopíšu tento článek a jdu se poohlédnout po spermatu.

An English version of this article is in CLICK HERE

Ona mě vždy pobaví: najdu si na ní kartářky a astrology, recepty, módní tipy. Bez umělých prsních bradavek už nevyjdu z domu. Nedávno redaktorky depilovaly kolegu (asi zhlédly film Po čem ženy touží) a zjistily, že to muže bolí. Možná ale měly raději uklízet, domácí práce totiž podle jednoho článku na Oně chrání před rakovinou prsu.

Ona mi pomáhá orientovat se v soukromém životě i v práci. Loni mi každý týden představovala zajímavé ženské osobnosti; za rok celkem 52 portrétů. Udělala jsem si podle nich představu o tom, co je v životě to nejdůležitější: dobře se narodit, dobře vdát nebo být něčí vdovou. Patnáct žen plus jedna hraběnka naplňovaly tyto předpoklady; každá byla "něčí". Druhou největší skupinu, 13 žen, tvořily zástupkyně něžných ženských povolání: herečky, zpěvačky, miss, tanečnice, módní návrhářka, modelingová manažerka, kadeřnice.

Nad jiné čněly i hlasatelky a političky. Ty druhé nedávno prošly tvrdými testy: veřejnost měla podle fotografií političek ve spodním prádle, na posteli nebo při telefonování na záchodovém prkýnku na Oně posuzovat, zda jsou sexy a která je "nej". V internetové diskusi se sice vyskytly názory, že političky by měly především vykazovat kompetentní práci, ale ojedinělé hlasy dávaly redakci za pravdu - vždyť co je to za političku (Němcová), o niž by si dotyčný ani "neopřel kolo"? Brzy poté předhodila Ona lačné veřejnosti test sexy hlasatelek, tentokrát naštěstí pouze obličeje. Jednou možná dojde i na moji profesi vědkyně. A běda té, o niž si hlasující nebudou chtít opřít kolo. Ve výzkumu si už ani neškrtne. Měla bych se na to včas připravit.

Nebudu ale svlékat kalhoty, dokud je brod daleko. Své naděje upírám právě k Oně, která pečuje o mé zdraví a zevnějšek. Nadchl mne článek Nahé a krásné, i po padesátce; budu-li se řídit Oninými radami, časem dodám redakci nahé fotky, na nichž budu po šedesátce vypadat na čtyřicet a po sedmdesátce na třicet. Dík předem, Ono!

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 2.8. 2010