Zelenka, Issová, Mádl

28. 4. 2010 / Petr Jánský

Chtěl bych tvůrcům za klip poděkovat. Kvituji s povděkem, že se mladí lidé probudili a vyjadřují se aktivně k politice nebo alespoň k volbám. Když odhlédnu od formy, která je pro starší občany nepřijatelná, obsah klipu má cosi do sebe. Levice je větší nebezpečí, než si mnozí připouštějí. Proto by bylo dobré volit pravici.

Jenže jsou tu dva háčky:

Za prvé není na pravici koho volit. ODS se Langera a Béma a dalších nezbavila, TOP 09 vévodí kníže, který dal za Čunka 2x hlavu na špalek a pak zapomněl, co je slovo šlechtice, Věci veřejné otevřou nebe a sestoupí z něj mesiáš, KDU-ČSL je na hranici volitelnosti a Zelení jsou pro legraci (viz Liška - Šiklová).

Za druhé je pravicová politika v hluboké krizi. Ještě hlubší než je krize ekonomická. Je to krize hodnotová, chcete-li krize ideí a krize mravní. Snadno se dá vystopovat, kdo vyprázdnění politiky a úpadek morálky způsobil. Ten, kterému o peníze šlo až v první řadě.

Mladí volejte, křičte a točte klipy. Obávám se však, že tímto cíle nedosáhnete. Pokud chcete opravdu něco změnit, pokud vám jde o budoucnost této země, budete muset do politiky vstoupit a využít demokratického principu volné soutěže politických stran. Léta na to čekám.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 28.4. 2010