Hoprdoks...

19. 2. 2010 / Ladislav Žák

Zcela ponechám na fantazii čtenářů Britských listů, jak si zkratkové slovo v titulku dešifrují. Uvedu jen, že já jsem právě dostal od svého milovaného státu jako občan hoprdoks, když jsem si přečetl, že stát chce vydat 60 miliónů korun českých za rozvoz maturitních otázek a to vše v době internetu.

Jsem přesvědčen, že i když je pár kilometrů cyklostezky za 150 miliónů také pěkná facka a ukázka toho, že někteří mohou mlaskat tak, že lidé kolem už neslyší vlastního slova, tak těchto 60 miliónů je prostě kabinetní ukázkou nejen naprosto zbytečného přesunu veřejných prostředků do soukromých kapes, ale především neschopnosti tohoto státu zorganizovat a zařídit cokoliv. Tedy mimo zmíněnou transformaci veřejných peněz na soukromé s malou domů.

Když si k tomu uvědomím, jak naše, zejména malé školy, bojují o každou desetikorunu, aby je vyvolení nezrušili, a jak málo peněz by stačilo třeba k tomu, aby byla zachráněna stopadesátiletá tradice uměleckého sklářského školství v Kamenickém Šenově, a porovnám to s částkou, která se má vyhodit do vzduchu za nesmyslné tajné manévry a spanilé jízdy, tak opravdu cítím, že se jedná o typický hoprdoks od státu občanovi.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 19.2. 2010