Homosexualita prý přestala být důvodem k vyhození z armády, neboli Zatím světu ještě nevládnou pediatři a psychologové

17. 2. 2010 / Uwe Ladwig

Homosexuálové se oficiálně už nemusejí obávat, že budou kvůli své orientaci vyhozeni z americké armády. O téhle dobré zprávě se dalo dočíst nejen ve Spiegelu Online. A v BL se vyjádřil Petr Tomeš ohledně adopce dětí homosexuálními páry, že tohle by bylo ve světě považováno za zcela normální. V této poznámce něco o tom, že diskriminace kvůli sexuální náklonnosti přesto asi dál existuje a pohlavní styk lidí téhož pohlaví je v některých případech ještě i dnes považován za zásadní problém dokonce i u národů, které jsou jinak dávány za příklad...

Ano, oficiálně už v armádě Spojených států amerických homosexualita nemusí být tajena. Lidé této sexuální orientace se už nemusejí obávat, že budou vyhozeni z armády. Prezident Barack Hussein Obama to nejen slíbil, za něj to bylo také zavedeno a šéf Sboru náčelníků štábů admirál Mike Mullen to obhajoval na veřejnosti. Podle mne to ale bohužel ještě neznamená, že by už v armádě příslušní lidé nemohli být diskriminováni.

Už jednou jsem poukázal na to, že alespoň pro většinu německého obyvatelstva homosexualita nejen jako taková existuje, ale je také přijímána alespoň jako společenská eventualita. Nadále existující diskriminace se ale ukáže už tím, ačkoliv jsou homosexuálové akceptováni v politice, ve sportu, a to hlavně ve fotbalu, lidé této orientace prý nemohou žít v souladu se svými sklony. A znám osobně příklady, v nichž ovšem oficiálně homosexualita nehrála žádnou roli, avšak dotyční byli z jiných, alespoň zdánlivě za vlasy přitažených důvodů a ve více než jedné organizaci zbaveni možnosti dalšího kariérního postupu.

A tak nějak to bohužel asi bude také v americké armádě. Hlavním důvodem mé dnešní poznámky ale vlastně není osud amerických vojáků, ale titulek článku Petra Tomeše, který se mi zdá poněkud podivný. Ptal jsem se, o kterém světě byla asi řeč, když se psalo: "Adopce dětí se ve světě považuje za zcela normální". Byly tam citovány údajně hlavní odborné organizace podporující výchovu dětí homosexuálními páry. Nemělo by se ale zapomínat na to, že ani ve Spojených státech, ani v Kanadě zatím ještě nevládnou pediatři a psychologové, a na velké části planety se homosexuálové musejí denně obávat života. To Vy ovšem víte -- ptám se ale: Opravdu by se Vašem osobním životě nenašel žádný důvod k nějaké diskriminaci z Vaší strany?

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 17.2. 2010