Romské strany a politici v Evropě

31. 12. 2009

Tak zní název publikace, kterou koncem roku 2009 vydalo brněnské nakladatelství J. Šabaty Doplněk.

Autor Pavel Pečínka v ní zachycuje spory mezi příznivci sociálních a multikulturních přístupů k romské menšině a přibližuje "základnu" možné romské politiky. Líčí první spolky, následně politické strany a některé romské aktivisty.

Pozornost obrací ke třem formacím snažícím se operovat na evropské úrovni - Mezinárodní romské unii (IRU), Romskému národnímu kongresu (RNC) a Evropskému fóru Romů a Traveleru (ERTF). Podrobně se věnuje také romským poslancům v Evropském parlamentu. Rozsáhlá je především kapitola zachycující situaci na romské politické scéně v Česku a na Slovensku.

Kniha vychází v edici Studijní texty. (brož., 196 stran, 165 Kč). Vznikla díky finančnímu příspěvku Britských listů ( http://www.blisty.cz ) a Centru aplikované antropologie a terénního výzkumu Filozofické fakulty Západočeské univerzity v Plzni ( http://www.caat.cz ).

Při objednávání knih přímo v redakci nakladatelství činí sleva 15 %. Objednané knihy zasílá Doplněk na dobírku, k zásilkám účtuje poštovné a balné. Díky za vás případný zájem, přeposlání mailu vašim známým, umístění na vaše webové stránky či za jakoukoliv další formu propagace tohoto neziskového titulu.

redakce: doplnek@doplnek.cz

objednávky knih: doplnek@doplnek.cz

Nakladatelství Doplněk www.doplnek.cz

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 31.12. 2009