Vzbouřenecký akcionář požaduje likvidaci britského deníku Independent

2. 9. 2009

Denis O'Brien, vzbouřenecký akcionář v podniku Independent News & Media, jehož dvouletá kampaň vedla k rezignaci Sira Anthonyho O'Reillyho jako šéfa této mediální skupiny, požaduje, aby se konala schůze akcionářů, kteří by nařídili okamžitý prodej či likvidaci ztrátových britských novin Independent a Independent on Sunday.

O'Brien je druhým největším akcionářem ve firmě Independent News & Media, po rodině O'Reillyů. Požaduje také rezignace předsedy správní rady Briana Hilleryho a jmenování nového nezávislého editora.

Přeje si také, aby roční důchod 300 000 euro, který v současnosti dostává O'Reilly jako emeritní předseda společnosti "byl okamžitě zastaven".

O'Reilly rezignoval loni a nahradil ho jeho syn Gavin. K výměně šéfů došlo po dohodě s O'Brienem, která měla ukončit dva roky sporů. Avšak obnovené nepřátelství nyní naznačuje, že nový management nejedná pro O'Briena dost rychle, aby vyřešil problémy těžce zadlužené společnosti.

Firma Independent News & Media má dluhy ve výši 1,3 miliardy euro a jedná už řadu měsíců se svými bankami o refinancování.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 2.9. 2009