De vo veřejnej zájem, volové!

2. 9. 2009 / Bohumil Kartous

Večer poté, co byl Ústavním soudem znejistěn termín předčasných voleb, uspořádala ČT záslužný pořad, v němž se k této situaci vyjadřovali předsedové sněmovních politických stran.

Pánové předsedové neváhali a přerušili své předvolební dostihy, aby demonstrovali své odhodlání stát vždy a za všech okolností na straně veřejného zájmu.

Aby ne, když předvolební ohňostroj graduje a nedá se zastavit. A tak místo nacházení vhodného místa pro finiš seděli strážci veřejného zájmu v televizním studiu a hořce protestovali, že jim byl ukraden cíl a že diváci si na závod zaplatili, tak mají právo ho vidět celý a že je to absurdní.

Tedy ne všichni, ti, kdo vědí, že tenhle závod pro ně není dvakrát dobře rozběhnutý, samozřejmě time out vcelku vítají, je lepší porážku oddálit, ono se vždycky může něco stát.

A tak řeknou, že jestliže nejsou jasná pravidla, tak je nutno respektovat výrok rozhodčího, ať už byl jakýkoliv, založený na čemkoliv a v jakémkoliv vztahu k zákonu. A že ta pravidla stejně byla od počátku vykládána špatně a že tu tedy musí být vyšší moc, která rozhodne.

Oproti tomu je tu několik ambiciózních finišmanů, kterým zrovna kulminuje výkon a kteří dostali při své exhibici do sluchátek zprávu, že zmizel cíl.

Jsou z toho pochopitelně dost podráždění, investice do výkonu byly enormní a musely by ještě vzrůst. A tak vzkazují Ústavnímu soudu, aby přestal blbnout, protože tady už přestává veškerá sranda.

A taky prý lidi ze sněmovny už mají nasmlouvané zaměstnání... Ale hlavně přece, hlavně jde o veřejný zájem:)

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 2.9. 2009