Profesor Hořejší: Nešlo o cenzuru, byl to pokus o mystifikační vtip

26. 11. 2010

O žádnou cenzuru se nejedná, byl to jen z mé strany pokus o jakýsi vtípek, na který mi "nahrál" svým diskusním vstupem pan Stejskal, jak je vysvětleno ZDE,píše Václav Hořejší.

Ten původní text jsem tedy v rámci oné mystifikace odstranil sám (autoři blogů mají neustále takovýto přístup ke svým textům) a pod ten nápis "AUTOCENZUROVÁNO" jsem dal odkaz na ten nový článek, který věc vysvětluje.

Pan Stejskal (editor blogů na Aktuálně.cz) mě potom v diskusi žádal, abych to tam vrátil, což jsem ovšem pochopitelně nemohl učinit (aspoň ne hned), neb bych tím zkazil pointu onoho vtipu (který ale jak se zdá někteří bohužel nepochopili...).

Původně jsem zde chtěl reagovat opět žertovně (např. popsat, jak jsem byl k odstranění onoho podvratného textu donucen panem Stejskalem fyzickým násilím), ale je zde bohužel nebezpečí, že by to opět mohlo být bráno vážně.

Takže shrnuji:

1) K žádné cenzuře nedošlo, jen se mi asi úplně nepovedl pokus o vtip.

2) Pan Stejskal je velmi tolerantní a vstřícný editor, kterému se daří udržovat diskuse pod blogovými články na slušné úrovni.Ačkoli s ním v řadě věcí nesouhlasím (např. hodnocení činů bratří Mašínů, brdský radar), je to velmi kultivovaný a vzdělaný diskusní partner.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 26.11. 2010