Sarah Palinová si spletla Severní Koreu s Jižní

25. 11. 2010

V rozhlasovém rozhovoru uvedla ultrapravicová kandidátka na budoucího amerického prezidenta, že Spojené státy mají povinnost stát bok po boku se svými severokorejskými spojenci.

Bylo to pravděpodobně jen přeřeknutí, jenže podle komentátorů je to typická chyba, jaké se Palinová nesmí dopouštět, má-li být brána vážně jako prezidentský kandidát. Kniha o americké prezidentské kampani Game Change, obsahuje četná tvrzení o omezenosti všeobecných znalostí Palinové. Na str. 397 se tam píše, úsudky jsou ze září 2008:

"Kolegové její pracovní skupiny zaznamenali, že i když Palinová učinila určitý pokrok při memorování a při studiu, její znalosti naprosto základních faktů a pojmů jsou stále minimální. Palinová nedokázala vysvětlit, proč jsou Severní Korea a Jižní Korea samostatné státy. Neví, co udělala americká Federální rezervní banka. Na dotaz, kdo zaútočil na Ameriku 11. září 2001, několikrát odpověděla, že Saddám Husajn. Na dotaz, proti jakému nepříteli bude její syn bojovat v Iráku, neuměla odpovědět."

ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 25.11. 2010