Britští konzervativci "sníží platy generálních ředitelů"

9. 4. 2010

Plat generálních ředitelů v podnicích veřejného sektoru, kteří v současnosti vydělávají statisíce liber ročně, bude v případě vítězství Konzervativní strany ve volbáých dne 6. května 2010 snížen v rámci nového radikálního plánu navázat jejich platy na platy nejméně placených zaměstnanců v daném podniku. Britští konzervativci se podle jejich šéfa Davida Camerona rozhodli odstanit "neférové platy" ve veřejném sektoru.

Případná příští konzervativní vláda hodlá zavést státní kontroly, které zajistí, že žádný vedoucí pracovník organizace ve veřejném sektoru nebude smět mít větší plat než je dvacetinásobek platu nejméně placeného zaměstnance v jeho podniku. Znamenalo by to, že plat až 200 ředitelů firem ve veřejném sektoru by byl snížen.

Šéf Konzervativní strany David Cameron píše v deníku Guardian, že to znamená, že jeho strana je nyní v Británii nejpokrokovější a že rozumí současnému světu. Apeluje na čtenáře deníku Guardian, aby překonali své "předsudky" ohledně konzervativců: "Chceme naši zemi změnit a chceme to udělat s vaší pomocí".

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 9.4. 2010