Městský úřad Praha 3 je vzorný

5. 2. 2010

Jenom krátkou odpověď panu Baťovi, píše Věra Stejskalová.

Setkala jsem se s pravým opakem toho, co líčí pan Baťa, na MU na Praze 3, píše Věra Stejskalová. V našem domě bydlí 6 důchdců s nízkým příjmem. Protože nájem dosáhl 60% procent důchodu, s velkým pocitem marnosti a hlavně studu jsme se odhodlali jít na Městský úřad zažadat o příspěvek na bydlení.

Nikdy bych nevěřila, s jakou ochotou nám bylo vše vysvětleno, jedná se o lidi kolem osmdesáti let; vypsaly nám všechno níže uvedené pracovnice, takže na nás zbylo jen sehnat si razítko od majitele domu.

Během chvilky byla věc vyřízena a chci jim poděkovat. Díky, paní Novotná, Černá, Adamcová a za mě paní Gemblová.

Jenom na vysvětlení, proč tolik jmen. Každá úřednice má svoje abecedně zařazené takzvané socky, to je hanlivé jméno pro nás, co jsme celý život pracovali a dnes chodíme na sociální odbor na všech diskusích. Neměli jsme všichni stejný start do té demokracie a věřte, že před dvaceti lety bychom ještě možná na ty byty hypotéku dostali. Bohužel, nikdo nám ji nenabídl. Hlavně se nejedná o byty. Největší má 44 metrů. Stěhovat se není kam. Jména svých sousedů ráda uvedu, bude-li třeba, mají Britské listy denně na tabuli.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 5.2. 2010