DROBNÉ POUČENÍ O CHOVÁNÍ VŮČI ZÁKAZNÍKOVI:

Britské listy se nebudou handrkovat o službu, která by měla být základním standardem

30. 12. 2009

Čtenáří navrhují v případě kontraktu Britských listů pro připojení na internet od firmy T-mobile, jejíž koncové zařízení, firmou T-mobile dodané (mobilní modem) přestalo fungovat, avšak kontrakt za připojení dále běží a nelze ho zrušit, různé dlouhodobější právní a byrokratické postupy jak situaci (možná) vyřešit.

Britské listy však nebudou podstupovat žádné právní ani byrokratické procedury aby dosáhly toho, co je v normálních zemích normálním standardem zákaznické služby.

Příklad ze života: Šéfredaktor BL používá laptop Lenovo (vyrobený v Číně), majitel designu a správce záruční lhůty je firma IBM. V červenci 2009 mu v promítacím sále na filmovém festivalu v Karlových Varech někdo ve tmě kopl do tašky, v níž měl počítač umístěn. Ukázalo se, že praskl můstek z PVC, jímž komunikuje počítač s obrazovkou, na funkci počítače to však nemělo žádný vliv. Do dalších čtrnácti dní však vznikl problém s větrákem. Začal hlučet a počítač se začal přehřívat. Je možné, že z větráku se něco ulomilo v důsledku incidentu v tmavém promítacím sále, je možné, že problém s větrákem neměl s incidentem v sále nic společného.

Po návratu do Glasgow šéfredaktor poslal počítač do záruční opravy. Do deseti dní se počítač od firmy IBM vrátil jako nový. Nejen že by spraven nefunkční větrák, ale vyměněn byl zadarmo i prasklý můstek.

Vstřícnost a slušnost firmy IBM, která se se zákazníkem nehandrkuje ve smyslu "toto je mechanicky poškozeno, na to se záruka nevztahuje" povede k tomu, že si šéfredaktor příště znovu zakoupí počítač Lenovo a všem svým známým doporučuje vynikající následný servis této firmy.

Naopak šéfredaktor už nepoužije služeb T-mobile Czech Republic a bude na základě svých zkušeností varovat své známé i statisíce čtenářů Britských listů, aby se této firmě vyhnuli.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 30.12. 2009