8. ročník multikulturního festivalu Django Fest

16. 10. 2009

Festival Django Fest patří k jistotám české world music scény. Letos se jeho brány otevřou v brněnském klubu Fléda už poosmé. Festival pokračuje v myšlence podpory mladých hudebních talentů a část svého programu zasvětí druhému ročníku soutěže Street Sounds. Vítězové kategorií Hip hop, Jazz a funky, Tradiční romská hudba a Taneční kategorie se představí mezi 18:00 a 20:00, kdy jim na podiu předá ceny odborná porota.

Hlavní část programu poté odstartuje orientální elektro-taneční Al-Yaman (ČR, Jemen, Izrael) s nepřehlédnutelnou zpěvačkou, kteří si libují ve spojování arabských rytmů s moderními technologiemi. Na festivalovém koncertě zazní i písně z jejich právě připravovaného nového alba.

Po Al-Yaman nastoupí zlatý hřeb večera, jeden z nejlepších současných world music orchestrů, který sbírá nadšené kritiky po celém světě -- Cigánski diabli (SK). Za vše mluví získané tři ceny Grammy, dvě zlaté a dvě platinové desky a místo na předních příčkách celosvětového žebříčku Etno and World Music. Cigánski diabli koncertovali na všech kontinentech, prodali desítky tisíc desek a svou hudbou, založenou na nástrojích jako je cimbál, violoncello nebo housle, okouzlili např. Royal Opera House v Londýně nebo Concert Hall v Melbourne.

Program uzavře brněnská kapela Make It Funky, která svůj romský temperament zúročuje v energickém funky, doplněném o živou electric boogie show svých tanečníků.

Přestávky mezi koncerty na barové scéně vyplní nu jazz, soul, funky a disco v podání DJe Click Joea.

Nenechte si ujít jedinečný hudební zážitek a atmosféru festivalu Django Fest!

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 16.10. 2009