To už fakt začíná být vážné!

27. 5. 2009

Po zhlédnutí několika záběrů z předvolebních mítinků ČSSD a přečtení řady informací docházím k závěru, že stav demokracie a demokratických pravidel v naší zemi se rapidně zhoršuje. To, co z počátku mohlo vypadat jako legrace, se mění v davovou šílenost. Házení vajec v ulicích na mítincích ČSSD už není spontánní, ale organizované. Cítím z toho nebezpečí fašismu. Však příznivci hnědých stran v minulosti rovněž začínali provokacemi a útoky na politické konkurenty, píše Petr Pospíšil.

Jsem rovněž přesvědčen o tom, že vrhači vajec ve valné většině budou příznivci ODS či minimálně součástí Modrého týmu. Však mají za úkol jakýmikoliv prostředky modré straně dopomoci. Proč ne otravováním ovzduší u konkurence? Proč neparazitovat atmosféru mítinků? Tak jako fašisté se i tito vrhači vajec neřídí heslem "Žít, a nechat žít". Copak se nebojí reakce? Házení vajíčky či psími exkrementy není vyjádření názoru. Je to jenom projev slabosti a někdy i demence.

Zástupci ODS sice deklarují, že z útoky nemají nic společného, na druhou stranu jim nevadí. Ba dokonce je jim příjemné, jak se Ti zástupci oranžových vztekají. Snaží se situaci ironizovat. Já už ji však beru za vážnou.

Smutné je pročítat internetové diskuse. Veselí valné části okupantů diskusního prostoru na webech budí další obavy. Copak Ti lidé nemají pud sebezáchovy? Komentáře typu -- škoda vajec, raději mají létat kameny. Snad by bylo dobré si připomenout některé záběry z nacistického Německa. Jaké všechny možné akce byly u veřejnosti vítány.

ODS pravděpodobně vsadila na mladší voličstvo. To se poflakuje na internetu, tak je možné je zde naverbovat. Třena skrze Facebook či akce "Vajíčko pro Paroubka".

Teď už jen doufám, že na ulicích nedojde k tragédii. Také by si každý útočník měl uvědomit, že může být i terčem útoku.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 27.5. 2009