Idiokracie: Občan musí být ostražitý!

22. 5. 2009 / Ladislav Žák

Rušení přechodů tam, kde křižují tramvajové koleje, je široce diskutováno a rovněž Britské listy tomu věnovaly velký a zasloužený prostor. Rád bych jen upozornil na to, že za tento stav je určitě někdo konkrétní odpovědný. Zmíněnou vyhlášku někdo připravil, projednal a nakonec schválil. Asi někde na ministerstvu dopravy.

Jistě byla v připomínkových řízeních i na jiných úřadech a připomínkových místech. Určitě se opírá o nějaký zákon, pro který hlasovali konkrétní poslanci a senátoři. Jistě nebude tak velký problém tyto osoby identifikovat a dát jim najevo, co si o jejich útoku na naše životy myslíme. Teď je tolik populární předkládat zákony Ústavnímu soudu, ale v tenhle legislativní exemplář by si i se svými autory zasloužil přezkoumání u psychiatra.

Důležitější je ovšem poznání, že vyhláška sama, její příprava i její realizace jsou důkazem toho, že v této zemi řádí idiokracie. Občan musí být daleko ostražitější než kdykoliv předtím, protože vedle takového naprosto zjevného projevu idiokracie musí existovat mnoho méně zjevných a možná i nebezpečnějších. Pokud důsledky takové vyhlášky probudí k životu občany a ti se začnou proti idiokracii důsledně bránit a naučí se ji identifikovat i v jejich skrytějších podobách, pak tato idiokratická vyhláška snad nakonec způsobí více dobrého než špatného.

Se zájmem sleduji pořad o přírodě s názvem "Nedej se". Snad se nedáme také...

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 22.5. 2009