Bob Geldof u sebe ubytuje čtyři uprchlické rodiny

4. 9. 2015

"Pohlížím na to, co se děje, s hlubokou hanbou a pocitem monstrózní zrady toho, kým jsme a kým si přejeme být. Žijeme teď v okamžiku, o němž se bude hovořit a který bude mít dopad ještě za tři sta let."

Britské celebrity, spisovatelé a fotbalisté vyjádřili sympatie a nabídli pomoc uprchlíkům, hledajícím útočiště v Evropě

Světově známý hudebník Bob Geldof, jehož globální charitativní koncert Live Aid v osmdesátých letech získal peníze na pomoc lidem trpícím hladomorem v Etiopii, řekl ve vysoce emocionálním rozhovoru v irském rozhlase, že okamžitě v ubytuje ve svých příbytcích v Kentu a v Londýně čtyři uprchlické rodiny. Geldof zdůraznil: "Pokud existuje nová ekonomika, musí být i nová politika, a je to selháním té nové politiky, která vedla k této hanbě, k této naprosto odporné hanbě. Já jsem připraven. Já mám štěstí. Já mám dům v Kentu a byt v Londýně a s partnerkou Jeanne jsme ochotni okamžitě přijmout tři uprchlické rodiny do domu v Kentu a jednu do našeho bytu v Londýně a ubytovávat je tak dlouho, než se tu uchytí a zařídí si tu budoucnost."

Geldof řekl v rozhlase RTÉ, že fotografie tříletého syrského chlapečka Aylana Kurdiho, vyplaveného na turecké pláži a další děsivé zprávy z hranic a měst po Evropě jsou zdrojem hanby.

"Pohlížím na to s hlubokou hanbou a pocitem monstrózní zrady toho, kým jsme a kým si přejeme být. Žijeme teď v okamžiku, o němž se bude hovořit a který bude mít dopad ještě za tři sta let."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 4.9. 2015