O frašce kolem kondomů - hnidopišství katolické církve

22. 11. 2010 / Boris Cvek

Celá fraška kolem kondomů ukazuje nedůstojnost a hnidopišství římskokatolického učení, které se šťourá v detailech, a člověk, kterého Bůh miluje a pro nějž Bůh umřel na kříži, ho nezajímá.

Homosexuální pohlavní styk je v římskokatolické nauce zakázán, ale když jde o kondomy, uvádí se jako příklad jejich možného oprávněného použití homosexuální prostituce.

A přitom v Africe se kázalo, že řešení šíření AIDS je v omezení sexuálního styku na manželství.

Pro homosexuály má římskokatolická církev dodnes jediné doporučení: sexuální abstinenci.

Někteří zabednění a bigotní věřící se v tom dovolávají sv. Pavla, který kdyby žil dnes a znal moderní medicínu, jistě by věrné, sexuálně aktivní soužití homosexuálů podporoval týmiž argumenty, jimiž podporoval manželství (tedy: je lépe žít v odříkání, ale pro mnohé je to příliš těžké břemeno, ti ať se ožení/vdají, než by měli trpět).

Římskokatolická církev již prodělala jistý vývoj v tom, že nezakazuje manželům jiné než misionářské polohy, umožňuje pohřeb žehem, uznává, že lidé jiných věr a názorů jsou hodni respektu, dokonce už - tak brzy! - připouští, že Darwin má možná pravdu.

To, že papež dnes akceptuje možnost použití kondomů u homosexuálních prostitutů a že z toho je světová senzace, je opravdu směšné.

Jen mizivé procento západních katolíků je tak omezených a bigotních, aby čekali na to, až jim papež dovolí nasadit si kondom.

Jiná situace může být v Africe a Latinské Americe, leč to není problém papeže, nýbrž místních poměrů: výchovy, předsudků, pokrytectví.

Stejně lze analyzovat i situaci v KDU-ČSL. Má to být strana křesťanská? Tak proč není jako CDU-CSU?

Pro KDU-ČSL neexistuje moderní křesťanský volič, neexistuje pro ni ani pnutí, jež je zjevné v americké Republikánské straně ohledně např. sňatků homosexálů.

KDU-ČSL je monolitní blok bez pohybu a vývoje, který se propadá do ztracena a z mladých přitahuje právě jen "buclaté pionýry" (tak jim říká můj známý MUDr. Prokop Remeš, psychiatr a gynekolog a katolický intelektuál, jenž se podle bucláčů sám exkomunikoval z církve, protože umožňuje katolickým ženám používat hormonální antikoncepci, jež je podle bucláčů akceptovatelná jen jako prevence v případě jeptišek, které by mohly být znásilněny), kteří znají detaily církevních zákazů a příkazů a ignorují lidské osudy a životní zkušenost.

Možná nakonec KDU-ČSL bude muset být vděčna za hlasy souputníků svého nového předsedy, posluchačů skupiny Orlík a dříve voličů Miroslava Sládka, kteří ji budou volit kvůli náckovskému pořádku, homofobii a rasové nenávisti a kteří si zároveň budou dělat z církevních dogmat trhací kalendář (zasouloží si mimo manželství a s antikoncepcí a když se to "nepodaří", pošlou partnerku na potrat).

Vlastně už je to nechutné brát takový koncert blbosti, jaký předvádějí lidovci, nějak vážně. Zesněte v pokoj, bratři a sestry.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 22.11. 2010