Jen nám nesahejte na léky!

19. 11. 2010 / Michal Vimmer

Dnes v headlinu bije do očí zase jedna perla, kterých se sypou z českého mainstreamu korbele: Ubohý dědeček nedostal svuj oblíbený lék, protože dobrotivý pan doktor přetáhl rozpočet = přečerpal limit mocné pojišťovny. Konkrétního dědečka je nám samosebou líto, ale Big Farmy ještě víc!

Proč myslíte, že se vždycky zvedne takový povyk, když někdo zhora omezí dostupnost nějakého "zázračného léku"?

Kdyby bylo více volnosti, to by se klukům a děvčatům u kádí, kde se ty dobroty vaří, zlepšila nálada, jen aby dědečkům a babičkám nic nescházelo!

4 prášky na tlak, 3 na srdíčko, 5 na prostatu, 8 na žíly, 3 na žaludek, aby to zvládl, něco na zácpu, ještě na játra, na slinivku, cholesterol ... a na ty nervy - a jen to nejlepší, samozřejmě - Originál!

Přece dědečka neošidíme - a nesmíme zapomenout na akcionáře farmapodniku! Jenže těch farmapodniků je v Asii mnoho, mnoho, přemnoho a předhánějí se v tom, kdo ty tabletky vylisuje levněji. Dáme vydělat všem? To si budou milí pacienti muset přidat.

Naši Páni Razítek nejsou učeni přemýšlet o tom, kolik to stojí.

Proč by zrovna oni dumali nad ekonomikou, když je za to nikdo neocení? Naopak. Oč míň letos utratí, o to menší paušál napřesrok dostanou. Proč by si kazili vztahy "se sponzory"? Dostanou za to něco do vlastní kapsy, když stát (pojišťovny ze zákona) jsou tak skoupé?

Proč by doktoři přemýšleli, jestli dědečkové a babičky OPRAVDU POTŘEBUJÍ TOLIK dobrot na zkažení žaludku?

Západní dědeček věří, že to všechno je pro něj to nejlepší, bez toho by asi umřel a pan doktor razítkuje recepty jen z čiré lásky. Ale bohužel.

Láska sice prochází žaludkem, ale těch ingrediencí v pilulkách, které U Nás tak rádi baštíme, je U Nás ve hře mnohem víc.

To publikum nechce slyšet - neřeknou to ani doktoři, ani pojišťovna, ani pacient - natož Big Farma. Takže jsou všichni spokojení - jen nám nesahejte na léky!

(Paralela z posledni doby - v MFD vydali přílohu o hazardu U Nás. Samozřejmě, rychle se "s tím nedá nic dělat." Pozdě. Jako se "solárním boomem." Pokud nějaké zákonné změny vůbec kdy projdou (co takhle zdanění?) začnou platit 2013. vA pozor! Kdopak to křičí? Naše kultura, sport, neziskový sektor se bouří! vNemají totiž jistotu, že až nebude bakšiš od "sponzorů", provozovatelů kasín a automatů , kteří "dle zákona" trousí drobné na "charitu a obecně prospěšné blbiny", ještě vůbec něco dostanou od státu!!! vJestli tohle neni korupce, srůstání org. zločinu se státem, resp. už hotová vláda nezákonnosti ... jungle ...? Tak co tedy?

Autor je lékař.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 19.11. 2010