Vyjádřeni skupiny Benešovy dekrety k posledním krokům Václava Klause

12. 10. 2009

My, členové hudební skupiny Benešovy dekrety, jednoznačně podporujeme rozhodnutí prezidenta Václava Klause nepodepsat Lisabonskou smlouvu, která velmi vážně ohrožuje jednotu, budoucnost a suverenitu naší kapely, píše Martin Kreutzer.

Perspektivní, ve svém prostředí zcela výjimečná a oceňovaná skupina Benešovy dekrety, představuje jeden z hlavních pilířů punku v česky mluvících zemích. Proto bychom měli udělat všechno proto, aby tato hodnota nebyla zmařena nekontrolovaným přívalem evropského popu. Velmi oceňujeme rozhodnutí Václava Klause postavit se do čela šiku našich skalních příznivců a fanoušků a hájit tak naše výsadní postavení na poli české kulturní scény.

Před několika lety jsme se rozhodli zapojit do evropského klubu punkových kapel a zúčastnili jsme se několika zahraničních koncertů společně s dalšími spřátelenými skupinami z celé Evropy. Na koncertě v Nice jsme navázali velmi těsné vztahy především se švédskými Enighet ger styrka a německou skupinou Vorabmituns, které jsme od počátku považovali z naší strany za přátelské. Nicméně už na druhém koncertě ve Wroclavi jsme začali pozorovat zvláštní tendence, které vedly k ohrožení sebejistoty členů kapely a stability majetnických vztahů v naší skupině. A sice především tím, že nám začal zpěvák portugalských Support Lisboans dělat do naší sboristky Adély, ačkoliv se celá kapele dohodla, že s ní bude chodit náš basák a potom, co mu dá Adéla kopačky, jsem na řadě já.

Proto jsme se rozhodli, že už nikdy na žádný koncert ven nepojedeme. Pokud pan prezident Lisabonskou smlouvu nepodepíše, už nás nikdo nikam nepozve a tak nebudeme muset Adéle vysvětlovat, proč hrajeme už jen v Horní Lhotě.

Pane prezidente, děkujeme Vám. Benešovy dekrety si rozvracet nedáme. Punk's not Dead!!!

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 12.10. 2009