POZVÁNKA

Freeze Fest aneb kultura jinak 09

21. 8. 2009

Bývalý vojenský prostor Milovice -- Boží dar, 4. -- 6. 9. 2009

tisková zpráva

FREEZE FEST aneb KULTURA JINAK 09 znovu zavítá do výjimečné oblasti bývalého vojenského prostoru Milovice. Druhý ročník proběhne v termínu 04. - 06. 09. 2009 a bude opět zaměřený především na alternativní žánry umění, neprofesionální uměleckou scénu a Do It Yourself (DIY) kulturu. Freeze fest vstoupil jako naprostý fenomén do kulturního dění vloni na podzim. Myšlenka uskutečnit festival, který by poskytl tvůrčí svobodu všem zájemcům bez výjimky, vznikla v hlavě skupiny převážně mladých lidí z různých zájmových oblastí. Příčina byla jednoduchá. Masové stereotypní akce, kterých se každoročně pořádá stále více, se ve své podstatě neliší jedna od druhé a ztrácí tak svou atraktivitu.

Tým kolem občanského sdružení KULTURA JINAK se proto rozhodl organizovat festival svůj, kde nebudou kladena žádná omezení, kde každý dostane prostor se jakýmkoliv způsobem vyjádřit, festival s absolutní interakcí, kde se smaže rozdíl mezi účinkujícím, organizátorem a divákem. Během prvního ročníku se v hojném počtu zapojila široká veřejnost, studenti uměleckých škol, ale i talentovaní začínající a zkušení tvůrci.

Letošní třídenní ročník se po kanonádě nadšených reakcí rozrůstá do více než osmi krytých scén a široké plejády vzdělávacích, zábavných a relaxačních aktivit. FREEZE FEST tak kromě hudební produkce různých kapel, DJs, elektronických a experimentálních projektů, divadla, biografu, módních přehlídek či mnoha fireshow, poskytne účastníkovi nezměrné kvantum alternativ, do nichž se může bez hmotných investic sám zapojit. Osvědčeným se ukázalo zajištění výtvarného materiálu, například barev a sprejů (s možností malování na všech dostupných plochách v okolí) či surovin vhodných k tvorbě a instalacím soch, včetně kvalitního dřeva, pneumatik, hlíny a dalších nezbytností.

Organizátoři pochopitelně myslí také na nejmladší návštěvníky a jejich doprovod. Na místě bude připravený speciální program pro děti, hrací koutek, akční hry, DJská škola, hudební dílna, taneční workshop a mnoho možností sportovního vyžití. FREEZE FEST aneb KULTURA JINAK 09 je v našich podmínkách unikátním setkáním tvůrčích lidí a tudíž celá nabídka programu pro návštěvníky se každým dnem dramaticky rozrůstá. Akce je otevřená všem s chutí zapojit se -- vstupné bude po celou dobu konání samozřejmě dobrovolné.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 21.8. 2009