Vzkaz ČT: pořiďte prosím za veřejnoprávní peníze relevantní dokumentární tvorbu

12. 9. 2006 / Michal Brož

V neděli večer 10. září nás veřejnoprávní program ČT2 oblažil tématickým pásmem se zadáním "teror", nejdříve to bylo z hlediska faktičnosti sporným dokudramatem "Hrdinové letu 93", následován "Postřehy odjinud - Skotsko očima Petra Voldána - Lockerbie po tragédii" a v závěru "Nebezpečí teroristických útoků - Jak může pomoci zachránit lidský život každý z nás". Naštěstí pro zachovaní soudnosti diváka následoval Mozartův koncert a slavné vystoupení Johnnyho Cashe z věznice.

Rád bych se dotázal touto cestou zodpovědných pracovníků ČT zda by nebylo vhodnější, až se samozřejmě více osmělí, použít veřejnoprávní prostředky účelněji zařazením nějaké skutečné a především relevantní dokumentární tvorby jako například amerického snímku "9/11 PRESS FOR TRUTH". Který předkládá za pomocí obsáhle rešerše předních světových médií hutnou a zároveň detailní časovou osnovu těchto událostí, původně iniciovanou aktivisty příbuzných obětí tak jak sledovali a byli přímo účastníky kontroverzního vládního vyšetřování a byli svědky často laxního přístupu masmédií.

Protože existují dlouhodobě oprávněné pochybnosti o činnosti vedoucích pracovníku ČT z hlediska objektivity zpravodajství, ale i právě další programové skladby jako dokumentů s politicky kritickým zaměřením, pokládám tuto výzvu za více méně akademickou a nechť tedy laskavý čtenář věc posoudí raději nyní sám. Tento dokument právě přichází do amerických kin a DVD. K vidění je i prostřednictvím video google.

Oficiální stránky

Alternativní odkaz na video

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 12.9. 2006