Jak bych si vyrobil přeběhlíky, být Petrem Nečasem a Miroslavem Kalouskem

11. 4. 2011 / Petr "Vlk"

Ve svém materiálu "Chodí Bárta okolo -- oč hrají kramáři z Kramářovy vily", jsem se pokusil analyzovat současnou vládní krizi a odhadnout, jak skončí. Materiál byl psán s penzem informací k čtvrtku 07.04.2011 a času 21:30 hod.

Očekával jsem , že další vývoj bude bouřlivý, ale nikoli až tak, jak se stalo. Například, že Bárta tak snadno hodí ručník do ringu a pustí ministerské křeslo. Podobně jsem nečekal, že Nečas půjde nekompromisně a podle mne bezhlavě, za variantou maximálního zisku - dvoučlenného manželství s TOP bez ingerence křena z Bártovy ABL.

Vondra podá demisi

11. 4. 2011 / Boris Cvek

Ministr obrany Alexandr Vondra oznámil, že dnes podá demisi. Důvodem může být jak reakce na samotný případ Promopro (proč ale tak pozdě?), tak pokus vyhovět Věcem veřejným a udržet trojkoaliční vládu. Podle zdroje Práva bude Vondra prý požadovat pád ministra financí Kalouska.

Sexuální obtěžování žen je na českých vysokých školách časté

11. 4. 2011

tisková zpráva

Praha 11.4. 2011 - Národní kontaktní centrum -- ženy a věda Sociologického ústavu Akademie věd ČR, v.v.i., vydalo publikaci Sexuální obtěžování ve vysokoškolském prostředí: analýza, souvislosti, řešení. Publikace představuje problematiku sexuálního obtěžování ve vysokoškolském prostředí v mezinárodním a českém kontextu a přináší výsledky původního výzkumu zaměřeného na výskyt sexuálního obtěžování studujících vyučujícími, který byl provedený na jedné fakultě české vysoké školy. Kromě toho lze v publikaci nalézt také doporučení pro vysoké školy, jak postupovat v boji proti sexuálnímu obtěžování. Jak ukázala studie, sexuální obtěžování není na českých vysokých školách výjimečným jevem, přesto mu však dosud nebyla věnována dostatečná pozornost.

Napoleon Bárta uprostřed válečné vřavy

11. 4. 2011 / Josef Brož

Smích a slzy. O víkendovém pořadu Otázky Václava Moravce (OVM) si přišli na své všichni: přátelé spikleneckých teorií, politologové, ženy i děti. Kombinace detektivky a reality-show, v níž vítězí napětí a úlevná katarze, nemohla být v přímém přenosu lepší.

Celé ZDE

ZPRAVODAJSTVÍ V KOSTCE:

Kaddáfí přijal plán politického řešení

11. 4. 2011

  • Libyjský šéf státu Muammar Kaddáfí přijal "cestovní mapu" pro politické řešení konfliktu v jeho zemi, konstatoval v Tripolisu prezident Jihoafrické republiky Jacob Zuma. Zuma je v Tripolisu v čele pětičlenné delegace Africké unie. Plán zahrnuje okamžité příměří, dodávky humanitární pomoci, ochranu cizinců v Libyi a dialog mezi libyjskými stranami o vytvoření přechodného období, které by směřovalo k politické reformě.
  • OSN a francouzské vrtulníky střílely raketami na rezidenci bývalého prezidenta Pobřeží slonoviny Laurenta Gbagba. Byla to podle OSN odplata za útoky jeho jednotek proti ústředí OSN a proti civilistům.
  • V Británii se bouří liberální demokraté, členové koaliční vlády s konzervativci, proti kontroverzním a nepromyšleným privatizačním reformám státního zdravotnictví.
  • Murdochovo tiskové impérium News International se v Británii připravuje zaplatit odškodné stovkám celebrit, jejichž telefonní rozhovory odposlouchávali a emaily četli redaktoři bulvárního deníku News of the World. Šéfredaktorem listu byl Andy Coulson, donedávna vedoucí Úřadu pro komunikace britského konzervativního premiéra Davida Camerona. Redaktoři listu jsou nyní podrobeni v této věci trestnímu stíhání. Vychází najevo, že šéf kabinetního úřadu Gus O'Donnell r. 2009 zablokoval pokus tehdejšího britského premiéra Gordona Browna zahájit nezávislé soudní vyšetřování tohoto skandálu.
  • Čína oznámila zatčení osoby, podezřelé ze záměrného otravování mléka jedem, na něž v provincii Gansu zemřely tři děti. K otravování mléka přísadami, jako je melamin, docházelo v Číně donedávna kvůli zisku běžně a na kontaminované mléko zemřely desítky dětí. Čínské úřady prý nyní zpřísnily kontrolu nad prodávaným mlékem.
  • Japonsko rozšiřuje evakuační zónu kolem elektrárny Fukušima.
  • Ve Francii vešel v platnost zákon, podle něhož je přestupkem, aby si ženy na veřejnosti zahalovaly tvář. Kdo si zahalí tvář, bude pokutován částkou 150 euro a bude nucen navštěvovat kurs občanské výchovy.

Korektní diskuze jako bludička nad močálem?

11. 4. 2011

Zahlédl jsem Drábkovu výzvu ke korektní diskuzi ohledně připravované sociální reformy. Výzva je součástí reakce na alarmující články pana Hrebenara. Aby nedošlo k mýlce - rád budu diskutovat s kolegou, manželkou, zedníkem i s filosofem. Otázka však nezní, zda korektně diskutovat, ale s kým korektně diskutovat. Má smysl vést takové dialogy s někým, kdo neříká pravdu? S někým, kdo přišel mimo jiné s návrhem, aby naspořený zůstatek v soukromých fondech zůstal po smrti střadatele těmto fondům? Co jiného je toto opatření, než zákonem posvěcená krádež? píše čtenář Vít Matějovský.

Krupka a zánik občanství, aneb Inzerát na zemi, ve které nechci žít

11. 4. 2011 / Karel Dolejší

Houstone, máme problém. V zemi, kde prezident krade a zneužívá veřejné funkce k šíření čistě soukromých pseudovědeckých názorů; v zemi, kdy mohou zastupitelé řídit opilí a ještě se rozčilovat, když to někdo zveřejní; v této zemi policie chrání neonacisty - kdežto účastníky protestního náboženského shromáždění rozhání najížděním koňmi, policejní pyrotechnikou, a posílá je "do prdele".

Úmysly snad i dobré, návrhy nepřijatelné, aneb je sjednocení DPH správné?

11. 4. 2011 / Jiří Baťa

Na tuto otázku existují dva zásadní názory. Záleží na tom, z jakého úhlu pohledu je posuzována. Jeden úhel pohledu je z pozice současné vládnoucí politické koalice, resp. převažujícího ideologického zaměření (pravicové strany ODS a TOP 09 s VV ve vleku), nebo z pozice opozice (ČSSD, KSČM), tedy levicového zaměření a občanů. K nim nutno přiřadit i odbory, tvořící se všemi subjekty tzv. tripartitu.

■ ■ ■

11. 4. 2011 / Filip Špecián


Kolem těla byla mlha
a kolem mlhy mlíko.
Mlíko bylo polotučné
a nedalo se pít, ale jenom dýchat.

Vydal se v mléce do města
a tam potkal tříkolku.
Mírně jedovatou,
středně vyjetou.
Měla oranžovej velkej klakson.
Nikdo ji nechtěl vstoupit do cesty.
Jezdila si kde chtěla.
Měla na to papíry
a různá povolení.
Áčko,
béčko,
céčko.
I na traktor.
To když jela
do přírody
na bylinky.

Nikdy nebourala.
Ale vše za ní
zůstávalo mrtvé.

Škárka, Kočí, Bárta. Jak to rozhodnou loutkáři?

11. 4. 2011 / Jiří Svoboda

"Hra na "přeběhlíky" je obehraná...", řekl dnes tajemník prezidenta, Ladislav Jakl.

Sociolog, prof. Jan Keller je přesvědčen, že aféra kolem VV je z vnějšku připraveným konstruktem.

S oběma autory souhlasím.

Záležitost vykazuje značné množství znaků, charakteristických pro zpravodajské hry.

Augiáš, mesiáš, galimatyáš

10. 4. 2011 / Karel Dolejší

Občanská nespokojenost se stavem politiky na českých tocích dosáhla aférou Víta Bárty a následnou koaliční krizí dalšího rekordu. Poločas rozpadu Věcí veřejných se ukázal být kratší, než si nejen jejich členové, ale i mnozí vnější pozorovatelé mysleli. Než voliči přenesou roli mesiáše z veverky na dalšího spásného politického živočicha na jedno použití, nabízím několik postřehů k zamyšlení.

1) Hněv i touha po změně jsou vzhledem k panujícímu marasmu naprosto pochopitelné; nicméně tvrzení, že "horší už to být nemůže", je samozřejmě pouhou iluzí. Není to tak dávno, co podobné výroky zaznívaly v souvislosti s Topolánkovou vládou - a dnes by mnozí souhlasili s tím, že současnost je v leckterém ohledu ještě tristnější. A co hůř, není rozhodně žádný problém klesnout ještě mnohem, mnohem níže.

Bárta vs Kočí -- jde, jak Václav Klaus naznačuje, o konspiraci proti VV?

10. 4. 2011 / Jiří Jírovec

Báchorky českých politiků přesahují všechny meze. Přesněji řečeno hranice, za nimiž nelze najít ani ždibek pravdy.

Kristina Kočí tvrdí, že dostala úplatek od Víta Bárty, aby byla loajální. Zřejmě není zas tak laciná a tak jí byla přišoupnuta půlka melounu. Člověk by ale spíš věřil tomu, že potřebovala vylepšit garderóbu a k ní nějakou tu kabelku, než že by si Bárta musel kupoval věrnost od čelné představitelky VV. A proč by to samé dělal v případě místopředsedy strany a svého bývalého kamaráda?

Smutný podívání na ty raněný ...

10. 4. 2011 / Jan Polívka

Když jsem před nedávnem, inspirován veletočem rozhodnutí o výši DPH, vyslovil názor, že vláda Petra Nečase si nezasluhuje důvěru občanů, netušil jsem, že za několik málo týdnů bude ještě hůře. To, co se děje v české vládě v těchto dnech, nemá v kulturních zemích obdoby. Že nemá takový spolek podivných individuí, jejichž jediným cílem je uspokojení vlastní patologické touhy po moci, právo nazývat se vládou demokratického státu je na bílé dny. Měla by tedy ta naše slavná "vláda lidu" neprodleně rezignovat.

Výňatek z politického románu

9. 4. 2011 / Alex Koenigsmark

Petr ležel v posteli, čekal a nudil se. Konečně se rozlétly dveře a dovnitř vběhla Kristýna. Již za pochodu se svlékala a vklouzla do postele, jak ji pánbůh stvořil.

"Kdepak jsi byla tak dlouho?" zeptal se Petr.

"Ale, Vítek mě zdržoval," odpověděla Kristýna, uléhajíc po jeho boku. "Něco mi vykládal o nějakém K9, to bude asi nějaká hora, ne? Tuhle jsem četla, že někdo vylezl na K2..."

Parlamentní strana jako podnikatelský záměr, to je novum

9. 4. 2011 / Boris Cvek

Myslím, že se Milan Daniel dopouští velké chyby, a nejen on, když se snaží současnou aféru nějak "znormalizovat" a ukázat, že za ni mohou i jiní "pavouci". A že jde vlastně o dlouhodobou systémovou chybu české politiky. Jistě, český politický systém není zdaleka ideální. Ale zatím nikdy tu nebylo něčím normálním, standardním, že boháč dává půjčky ústavním činitelům v obálkách a ještě se k tomu hlásí veřejně na tiskové konferenci s Hradem za zády.

Proč nejsou stejným metrem poměřovány praktiky jiných stran?

9. 4. 2011 / Milan Daniel

Jakkoliv rozumím argumentaci Borise Cveka, nemohu souihlasit s tím, že něco takového jsme tu ještě neměli. Jistěže je rozdíl mezi skrytou a veřejnou podporou, ve výsledku je to však stejné. Co třeba ne obálková injekce loajalitě, ale zcela veřejná podpora, již poskytl miliardář Bakala stranám současné koalice před volbami ve výši více než 28 milionů korun? Nebyl sám.

Za tyto peníze se lidem vymývaly mozky, přemlouvaly se báby a současně se otevírala zadní vrátka ke sponzorům, kteří ovšem tvrdí, že to dělali z čisté lásky k jejich politice.

Varování: Novinář nerozumí tomu, o čem píše

9. 4. 2011 / Bohumil Kartous

Po diskusi s Karlem Dolejším na téma mediální negramotnosti a žurnalistické servility (zde, zde a zde) poslal čtenář Petr Vavřík odkaz na vtipný blog. Jeho autor posbíral v londýnském metru různé výtisky bezplatných novin, vyrobil "varovné" samolepky a označil jimi (čistě ilustrativně) obsah novin. Varování jako "novinář nerozumí danému oboru" nebo "statistiky uvedené v tomto článku jsou sponzorovány PR agenturou" jsou myslím výstižné. Žel, u českých novin, zejména tzv. seriózních, by na jeden výtisk padlo několik kompletních sérií a řadu článků by pod vrstvou upozornění nebylo možné dohledat... Odezva z ČR je zajímavá, v češtině jsou k dispozici hned tři překlady (např. zde), vůbec nejvíc ze všech jazykových mutací. Neříkejte mi, že to o ničem nevypovídá:)

250 amerických akademických právníků protestuje proti věznění Bradleyho Manninga

11. 4. 2011

Více než 250 nejvýznamnějších amerických akademických právníků podepsalo dopis protestující proti zacházení s Bradleym Manningem, vojínem americké armády, který je vězněn kvůli podezření, že údajně předal americké diplomatické depeše serveru Wikileaks. Argumentují, že "ponižující a nelidské podmínky" jeho věznění jsou protizákonné, neústavní a možná se rovnají i mučení.

Na seznamu signatářů je i Laurence Tribe, harvardský profesor, které je považován za největší liberální autoritu v USA na ústavní právo. Baracka Obamu vyučovat ústavní právo a byl hlavním stoupencem jeho prezidentské kampaně r. 2008. Tribe byl právním poradcem Obamovy vlády do doby před čtvrt rokem. Sdělil listu Guardian, že dopis podepsal, protože s Manningem je zacházeno "nejen ostudně, ale i protiústavně".

Podrobnosti v angličtině ZDE

Může existovat jiný svět?

11. 4. 2011 / Iris Marion Young

Při příležitosti konání dalšího sociálního fóra (Fórum ekonomických a společenských alternativ, Olomouc 9. 4. 2011) otiskujeme ukázku z nové knihy Proti útlaku a nadvládě, ve které se americká profesorka Iris Marion Young vyjádřila k možnostem a nadějím Světového sociálního fóra.

Vláda jednoho procenta, jedním procentem, pro jedno procento

11. 4. 2011

Prakticky všichni američtí senátoři a většina členů Sněmovny reprezentantů jsou příslušníky horního 1%, už když nastoupí do funkce, zůstávají v úřadu díky penězům od horního 1% - a vědí, že když budou hornímu 1% dobře sloužit, dočkají se od něj odměny, až budou úřad opouštět.

KD│ Američané teď sledují protesty proti utlačitelským režimům, které soustřeďují ohromné bohatství v rukou nepočetné elity. Ale v naší vlastní demokracii 1% lidí pobírá takřka čtvrtinu národních příjmů - což je nerovnost, jaké budou litovat dokonce i bohatí, napsal pro Vanity Fair Joseph Stiglitz.

Výzva k stávce kvůli Bártovi

11. 4. 2011

tisková zpráva

Iniciativa Vyměnili jsme politiky zve všechny občany k dvouhodinové výstražné stávce za odchod Nečasovy vlády 18.4.2011 od 12 do 14 hodin zároveň vyhlašuje stávkovou pohotovost k časově neomezené generální stávce až do odvolání.

Vyzýváme ostatní občanské a odborové organizace ke společnému postupu

Scházejme se každou středu na Náměstí Republiky od 15 hodin.

Nenechme si házet lejna na hlavu

Japonsku se nedaří zastavit únik radioaktivity

11. 4. 2011

Japonská společnost TEPCO očekává, že čerpání radioaktivní vody do oceánu možná zastaví v pondělí, několik dnů po původně plánovaném termínu. Tento krok by měl uklidnit mezinárodní obavy z šíření radioaktivity ze zničené jaderné elektrárny.

George Monbiot: Proč Fukušima způsobila, že jsem přestal mít starosti a začal jsem mít rád jadernou energii

11. 4. 2011

Jaderná katastrofa v Japonsku by byla závažnější, kdyby existovaly méně škodlivé alternativy. Atomová energie je součástí nabídky

Nebudete překvapeni, když se dovíte, že události v Japonsku změnily můj názor na jadernou energii, píše známý britský ekolog a komentátor George Monbiot. V důsledku jaderné katastrofy ve Fukušimě už nezastávám neutrální postoj k jaderné energii. Nyní tuto energii podporuji.

Monbiot: Protijaderná lobby přehání nebezpečí radiace

11. 4. 2011

Zjistil jsem, že když se jí fakta nehodí, protijaderná lobby používá stejných pošetilostí a kamufláže, jaké normálně odsuzují, píše známý britský ekologický aktivista George Monbiot.

Protijaderná lobby šíří falešné informace o dopadu radiace na lidské zdraví. Tato tvrzení nejsou vědecky potvrzena, nejsou zdokumentována a jsou drasticky chybná.

Hrůza z radioaktivity? Pár poznámek k Fukušimě

11. 4. 2011 / Milan Honusek

Autor je jaderný fyzik, vědecký pracovník Ústavu jaderné fyziky AV ČR, v.v.i.

Od počátku 70. let se věnuji využití spektrometrie záření gama. Mám zkoušky před SÚJB, podílel jsem se i na přípravě některých dokumentů bezpečnosti práce. Navazuji tak trochu i na článek Vladimíra Wagnera (BL 7.4., spolupracuji s ním už skoro 30 let) a velice se mi líbil i článek Luďka Frýborta (Neviditelný pes 8.4.), zejména vzhledem k jeho názoru o "zamlčení číselných údajů".

Komentář ke zpochybnění mé objektivity a objektivity mého zaměstnavatele

11. 4. 2011 / Vladimír Wagner

Neozval jsem se, když k mému článku Jan Čulík připojil disclaimer. I když jeho přiřazení zrovna k mé osobě a zrovna tomuto článku je poněkud podivné, jak popsal Štěpán Kotrba. Zvláště, když uveřejňování takových disclaimerů je jinak v Britských listech velice neobvyklé. Nechal jsem na čtenářích, ať si každý z nich utvoří názor sám. Něco jiného však nastalo, když Jan Čulík označil můj článek a vůbec mé psaní do Britských listů jako možný zdroj "lobbistických a frakčních tlaků" a mě jako "odborníka pracujícího v daném (jaderném) průmyslu".

Poslušně hlásím aneb derniéra

11. 4. 2011 / Štěpán Kotrba

feldkurát Katz: Švejku, poslyšte, nebyla v noci nějaká vostuda?
Švejk: Poslušně hlásím, všechno prošlo hladce. Jenom, když jsem pouštěl ty slečny z baráku, z protějšího bytu vyšel nějakej Turek. Na hlavě měl fez a pokusil se rušit noční klid.
feldkurát Katz: Jak to dopadlo?
Švejk: No,... dal jsem mu přes držku a byl zticha.
feldkurát Katz: To jste neměl dělat. To byl pan domácí.
Švejk: Aspoň vidí, že vlastnit dům není žádná maličkost, nám se to stát nemůže. My žádnej dům nemáme.

Dobrý voják Švejk, komedie podle románu Jaroslava Haška
Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války
scénář a režie: Karel Steklý, laureát Státní ceny (1956)

Jsou chvíle, kdy je třeba se rozloučit. Bydlení v nájemním domě je závislé na tom, že nedáváte domácímu přes držku, stejně jako soužití v manželství je závislé na tom, že nečuráte na prkénko. Ale i vzájemná tolerance a solidarita má své meze. Meze mé tolerance byly překročeny. Nechci se nadále podílet na chodu redakce, v níž neplatí pravidla redakční neutrality a která se stává v mnoha ohledech názorově aktivistickou platformou. Nelpím na moci či funkcích, a to ani v redakci BL. Nelze-li daný stav změnit, je na čase vyvolat státní převrat... ...a nebo i se svým názorem odejít.

Nejsou nestranní odborníci

11. 4. 2011 / Radek Batelka

Není mým úmyslem jakkoli se opírat do osoby Štěpána Kotrby. Jako novináře jej za dobu jeho práce pro BL převážně oceňuji, byť s mírně klesající tendencí. Jeho článek o demokraticky volených idiotech a nezaujatých pozorovatelích je však neuvěřitelně fantaskní dílo. Souhlasím, že tvrzení "jaderný fyzik není nestranný pozorovatel" je podivné, i mě zarazilo.

Možná trochu neférově jsem se s ním ale spokojil, bral jsem to tak, že redakce (Jan Čulík?) chtěla spíše napsat "autor je jaderný fyzik a dlouholetý propagátor jaderné energetiky ". To by byla pravda a zároveň by to dávalo smysl.

Španělské republice by bylo 80. let

8. 4. 2011 / Lubomír Molnár

14. dubna 1931 byla po opuštění trůnu králem Alfonsem XIII. vyhlášena Španělská republika. Tato republika, ve Španělsku v pořadí druhá, se narodila do nevhodné doby. Světem zmítala hospodářská krize, evropské země hledaly cestu jak překonat poválečný marasmus. Nová republika měla Španělsko zbavit feudálních středověkých zátěží, měla akcelerovat hospodářský rozvoj a vytvořit politické a společenské struktury odpovídající moderní době. Vnitřní ani vnější okolnosti tomu nebyly nakloněny. Španělské republice bylo dopřáno jen krátkého trvání pěti let v relativním míru a tří let v občanské válce.

Pitomec Bárta a ti, "co si to jen myslí"

9. 4. 2011 / Milan Daniel

Mnozí z nás -- včetně mne -- byli před jedenadvaceti lety nesmírně naivní. Zastupitele jsme vnímali jako praporečníky nových poměrů, lidi, pro něž bude výkon funkce ctí. Nyní se zdá, že čest je v tomto prostředí bílou vránou. Místopředseda vlády a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg komentoval situaci na tuzemské politické scéně lakonickým "Bárta je pitomec, řekl něco, co si ostatní jen myslí". Bylo to jistě upřímné a rámcově to charakterizovalo poměry.

Jak vyšachovat nepříjemné

9. 4. 2011 / Vladimír Hejnic

Třínohá stolička stojí pevně i na nerovném povrchu, trojkoalice však má příliš mnoho osobních zájmů.

Panu prezidentovi prý není jasné, co se u veverek děje. Sedlák se však zdá být podezíravý a slyší trávu růst.

Dobře (či lépe blbě) utajované výdaje, aneb já nic, já muzikant!

10. 4. 2011 / Jiří Baťa

Je už přímo tradicí českých politiků, jak jsou na tom s pamětí. Každý jeden, když se má vyjádřit k otázce, týkající se peněz, které šly přes jeho ruce (formálně, podpisem nějakého rozhodnutí), ztrácí paměť. Alzheimer by se divil, jak až moc je taková nemoc rozšířena právě mezi lidmi, kteří mají (či by měli mít) nějakou zodpovědnost.

Chodí Bárta okolo - oč hrají kramáři z Kramářovy vily

8. 4. 2011 / Petr "Vlk"

Není žádná diskuse o tom, že tak neuvěřitelně pokleslou vládní sestavu tato země od převratu neměla. Poslední skandál Věcí veřejných jen všemu nasadil korunu. Nehodlám se zabývat detaily Bártovy kauzy, jakkoli je ve velmi dramatickém vývoji, ani moralizovat nad partají, která slibovala vyhlazení dinosaurů a zejména boj proti korupci - a nyní je zcela zjevné, že sama nejspíš na korupci stojí a funguje.

Monitor Jana Paula:

Spi sladce občane, všechno je OK!

8. 4. 2011 / Jan Paul

Řadu let již nekonzumuji, nemám televizi a nesleduji reklamu. Nezajímá mě zlevněný bůček a jiné zaručeně výhodné pochutiny, protože jim jednoduše nevěřím. Na brance mám nápis "Nevhazovat reklamní tiskoviny!", ale přesto v mé schránce sem tam skončí nějaký ten zaručeně pravý a zcela určitě funkční návod na šťastný život. To vždy s pocitem úlevy listuji mezi těmi rozesmátými krásnými lidmi, kteří se vyléčili, zhubli a stali se pozitivnějšími skrze nějaký geniální přípravek. Říkám si, je to príma, svět ještě funguje, když lidé mají peníze na podporu farmaceutického průmyslu a všemožných šarlatánů.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za únor 2011

8. 3. 2011

V únoru 2011 přispělo finančně na Britské listy 221 osob celkovou částkou 61 108.51 Kč. Na kontě Britských listů v Raiffeisenbance jsme měli 28.2. 2011 částku 154 324.66 Kč. Na internetovém účtu Paypal máme nyní