Výzva k stávce kvůli Bártovi

11. 4. 2011

tisková zpráva

Iniciativa Vyměnili jsme politiky zve všechny občany k dvouhodinové výstražné stávce za odchod Nečasovy vlády 18.4.2011 od 12 do 14 hodin zároveň vyhlašuje stávkovou pohotovost k časově neomezené generální stávce až do odvolání.

Vyzýváme ostatní občanské a odborové organizace ke společnému postupu

Scházejme se každou středu na Náměstí Republiky od 15 hodin.

Nenechme si házet lejna na hlavu

Tato vláda provedla něco, co nemá v novodobé historii Evropy obdobu: Propojení moci výkonné se soukromou bezpečnostní agenturou ABL, která byla do nedávna vlastněná jedním z ministrů. To samo o sobě představuje ve většině civilizovaných států prakticky pokus o puč s vynecháním ústavních mechanizmů. Agenti ABL obsadili ministerstva, včetně citlivých ministerstev vnitra a obrany. To vše bez toho, že by to odhlasoval Parlament a Senát. Bez řádného výběrového řízení, požadovaného zákonem. Jen na základě přání bývalého majitele.

Z toho důvodu Nečasova vláda pozbyla naší důvěry. Není žádný důvod, proč bychom my, občané ČR měli tolerovat něco takového. Vláda musí padnout celá. K čemu je nám vláda, která nemá důvěru ani nás občanů, ani svých vlastních ozbrojených složek? Důkazem je nedávno ukončená petice PČR za odchod ministra vnitra Radka Johna. Policie ČR má asi 40 tisíc zaměstnanců, z nich podepsalo přes 30 tisíc, tedy silně nadpoloviční většina. Kromě toho, vláda za asi 3/4 roku své existence:

Přijala velké množství zákonů a úprav snižující reálné příjmy obyvatelstva a zvyšující jejich výdaje.

Tyto změny jsou nastaveny tak, že se nejméně dotknou lidí s nadprůměrnými příjmy, více se dotknou lidí s malými příjmy a nejfatálněji dopadnou na osoby invalidní, staré a nemocné, které mají omezené nebo dokonce žádné možnosti výdělku. Politika této vlády je tedy prokazatelně namířena proti občanům této země.

Na druhé straně nebyl přijat ŽÁDNÝ zákon, který by umožňoval kriminalizovat a stíhat dvacetileté rozkrádání naší země. NIC, co by omezilo opětovné rozkradení peněz těch, kteří poctivě platí daně.

Jediné, co vláda udělala pro boj s korupcí je malý letáček, který říká policistům, jak se mají chovat, když se setkají s korupcí.

Kromě toho ministr Kalousek plní svůj plán rozpočtového schodku opět na asi 200%. Vezmeme-li plánovaný schodek, vydělíme jej poměrnou části roku, která uplynula, pak skutečný schodek dělá už skoro dvojnásobek této hodnoty. Proto ministr Kalousek musí také odejít.

Pokud lze vůbec nějak charakterizovat dosavadní činnost Nečasovy vlády, tak to lze udělat jen takto: Občane dej víc na korupci, už to přestává stačit. Ať se zas staví za nejvyšší ceny v Evropě. A nejvíc ať dají invalidé a nemocní, protože ti se nemůžou bránit.

Zase a znovu jsme se přesvědčili, že výměna politiků nic neřeší. Věci veřejné, které tak plamenně agitovali proti korupci se samy ukázaly být neschopné cokoliv udělat. Půl roku stačilo k tomu aby se i tady objevily podivné "půjčky" poslancům...

Proto je nutné změnit nejprve Ústavu ČR - právní normu, která určuje podobu ostatních zákonů i práv a povinností politika. Je nutné se spojit v prosazování Občanské ústavy.

Takové, kterou schválíme v celostátním referendu. Abyste si politici nemohli dovniř zabudovat absolutní imunitu a další výhody. Chceme, aby politik byl odpovědný za vše, co udělá, před svými voliči i před právem. Aby byl nejen zvolitelný ale i odvolatelný. Chceme přímou volbu prezidenta a volby do parlamentu na základě jednomandátových volebních obvodů. Chceme mít právo na iniciativu a referendum a to k jakékoliv otázce o které může jednat parlament.

www.vymenilijsmepolitiky.cz

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 11.4. 2011