Už je tady apríl...

9. 2. 2011

...nebo jak jinak mohu chápat informaci v MFD a potažmo v Britských listech (8. 2. 2011) o krácení důchodů bývalým funkcionářům KSČ a pracovníkům StB. Poněvadž se jedná o postup proti skupině občanů a kolektivního obvinění za něco, co by snad měl prokázat jednotlivcům soud, myslím, že tato bohulibá snaha má zase odpoutat pozornost od katastrofálních problémů naší chaotické země, píše čtenář Jiří Dočekal.

Polsko, náš vzor. Nevím ale, jak se naši pološílení koaličníci vypořádají s tím, že bohužel jejich kmotrové rozložili republiku, a jak tudíž budou krátit důchody bývalým funkcionářům a pracovníkům StB slovenské národnosti tehdy působícím v Čechách a dnes žijícím ve své domovině. Jistě na něco příjdou, podobně jako sebrali letos zpětně část státního příspěvku na stavební spoření.

Nevím, jak se vypořádají také s těmi, co bohužel umřeli - a tak si dovolili se tomu vyhnout.

Měl bych jeden nápad, jak získat legálním procesem potřebné prostředky. Dnešní průměrné důchody jsou v poměru k průměrnému platu nižší, než tomu bylo dříve a než je obvyklé. Tento rozdíl se musel někde ztratit a také to někdo způsobil. Je nabíledni, že by bylo zcela normální tento rozdíl kvantifikovat o nechat to zaplatit těm, kteří takový tunel do důchodů způsobili. To by mohli rozdávat pak i dalším potřebným. Jistě se jedná o stovky miliard korun. Myslím také, že pokud tato zprávička v MFD nebyla kachna, pak by bylo načase nechat celou vládnoucí koalici vyšetřit psychiatry. Jak to čouhá z každých jejich projevů a činů, u některých se zdá, že je nejvyšší čas posoudit odborně, zda ministři netrpí halucinacemi, ztrátou orientace a paměti, zda si vůbec uvědomují, že jsou ministry - a také jest-li se například nepomočují.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 9.2. 2011