Prahu si rozvracet nedáme

27. 10. 2010 / Bohumil Kartous

"My si do toho nenecháme v Praze žádným způsobem hovořit," prohlásil vedoucí funkcionář ODS v Praze Boris Šťastný, když se ho v nedělním diskusním pořadu na ČT ptali, zda respektuje názor nejvyššího vedení své strany.

"Alahu a Budho: Vyrid vsem moravskejm kriplum, ze jim velice dekujeme za levicovou orientaci a pevne v Praze verime ze se budou na ty jejich zasrany morave mit tak dobre ze uz do Prahy vubec nepachnou," podělil se zase jeden bezejmenný Pražan na Facebooku o svůj vnímavý politický názor se svými elektronickými sociálními partnery. Nutno dodat, že za jejich čilé podpory.

Řekněme si upřímně, co už dávno víme, tedy že my v Praze dáváme povely ke spánku, k jídlu a k odchodu na záchod. Že nám v Praze mohou být burani z venkova vděční za to, že patříme, alespoň si to myslíme, mezi ekonomickou elitu v EU. Že ví-li svět o něčem českém, ví o Praze. Je třeba konečně otevřeně přiznat Praze její privilegia a oficiálně přijmout fakt, že Praha je výjimečná. Nelze přece připustit, aby do toho, co se děje v Praze, mluvili nějací maloměšťáci z Uherského Hradiště nebo ze Žďáru nad Sázavou. Natož aby náš politický kurz určovali "kriplove z moravy".

Jedině my v Praze máme ten správný politický názor a svoji vlastní levicovou verbež dokážeme držet zkrátka. A tak to chceme i v parlamentu, protože stát jsme my a Prahu si rozvracet nedáme. Nedáme si ji rozvracet zasranou levičáckou orientací a nenecháme si ji rozvracet ani tím tupým moravským maloměšťáctvím. Tak přísaháme my, hrdí potomci normalizačních zelinářů a číšníků, jejichž odkaz je nám tak vlastní...

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 27.10. 2010