Testy DNA odhalily Hitlerovy africké a židovské kořeny

25. 8. 2010

Adolf Hitler měl možná více společného s "podlidmi", které se snažil vyhubit, než s "árijskými" soukmenovci. Ukázal to nový výzkum publikovaný v Belgii. Novinář vlámského časopisu Knack Jean-Paul Mulders zkoumal Hitlerovy žijící příbuzné v Rakousku a USA a dospěl k velice překvapivým výsledkům: Hitlerova dominantní haploskupina E1b1b je v Západní Evropě relativně vzácná - nicméně vyskytuje se asi u 25% Řeků a Sicilanů s africkými kořeny.

Zhruba 50-80% Severoafričanů sdílí stejnou dominantní haploskupinu jako Hitler. Zvláště často se vyskytuje u berberských kmenů v Maroku, Alžírsku, Tunisku a Somálsku.

Ještě více překvapuje zjištění, že druhá nejdůležitější haploskupina v genetické výbavě rodu Hitlerů je nejvíce rozšířena mezi aškenázskými Židy.

Časopis Knack se nyní obrátí na ruskou vládu s žádostí o poskytnutí kosterních pozůstatků získaných na konci války v Hitlerově berlínském bunkru.

Genetik Ronny Decorte v rozhovoru pro Knack vysvětlil, že pro moderní vědu neexistuje nic takového jako "čistá rasa" a nacistický chovný program byl pouhou fabrikací bez reálného základu.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 25.8. 2010