Naučená bezmocnost

7. 9. 2009

Čtu "Několik vět 2009" a napadá mě velké "ALE", píše čtenář Richard Bébr:

Mělo by být také jasně řečeno, že teď už se nedá dělat vůbec nic. Lidé bojovali proti Němcům, ale většina to nějak odnesla. A v roce 1948 stejně skončila demokracie a přišla další totalita, tentokrát horší o to, že ji tvořili naši lidé. V roce 1968 se lidé angažovali proti té temnotě, ale přišla ještě horší (zas od našich lidí) a spousta slušných a poctivých lidí (i jejich dětí) ten "odboj" zase odnesla. V roce 1989 lidé masivně zvonili klíči, jásali a doufali, utahovali si opasky - a přišlo něco strašného, co jsme si ani nedovedli představit. A zase to dělají naši "lidé" a ti slušní a poctiví to zase odnášejí.

Po těchto zkušenostech se nikdo nemůže divit, že většina už nechce proti systému nic dělat a snaží se jen nějak přežívat.

Obyčejní lidé nevěří už nikomu a ničemu.

A mělo by být také jasně řečeno, že zcela zklamaly naše elity a zcela zklamala celá vrstva inteligence. Učitelé (od základních až po vysoké školy) přistoupili na to, že vyrábějí nevzdělance a nevychovance -- těm se lépe vládne. Tvůrci "kultury" produkují oblbovací "díla", která vedou publikum k duševnímu úpadku (a to ohlupování je prováděno perfektními vědecky podloženými prostředky, což je to nejstrašlivější).

Právníci vědomě zapomínají na právní cítění a zahazují i ty nejmenší zbytky svědomí. Novináři se na tom systému ohlupování podílejí nejvíce a nejděsivěji. Veškeré techniky manipulace informací byly u nás uplatněny a jsou běžně používány v dosud nevídané míře.

Žádné volby nemohou nic spravit. Už dnes se běžně počítačově falšují výsledky různých anket a "průzkumů". V případě potřeby budou výsledky voleb upraveny podle potřeby. To zvládne snadno pár programátorů, kteří za mírný bakšiš rádi hacknou programy pro sčítání hlasů. Inteligence přece s chutí a horlivě kolaboruje (dnes se přičinlivým otrokům dává víc než hrstka suché rýže).

Text "Několik vět 2009" je pravdivý. Bohužel neukazuje příčiny a neuvádí ani reálné řešení. Vypadá to, že žádné není.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 7.9. 2009