Manželka nového japonského premiéra: Unesli mě vetřelci z cizích planet

4. 9. 2009

Miyuki Hatoyama, manželka právě nově zvoleného japonského premiéra Yukio Hatoyamy, je lifestylová guru, je nadšena pro mikrobiotiku, je to autorka kuchařek, je rozvedená, nosí šaty, které si sama šije, včetně sukně vyrobené z havajských pytlů na kávu. Navštívila planetu Venuši a unesli ji vetřelci z cizí planety.

Ano, a v předchozím životě znala tato dvaašedesátiletá manželka nového japonského premiéra Toma Cruise v jeho předchozí inkarnaci - když byl Japoncem - a těší se, že s ním v budoucnosti natočí film.

Vítězství strany jejího manžela v nedávných japonských volbách přivedlo pozornost veřejnosti k jejímu tvrzení v knize, kterou Miyuki Hatoyama nazvala Velmi podivné skutečnosti, s nimiž jsem se setkala, že jedné noci před dvaceti lety ji ve spánku unesli vetřelci z cizích planet.

"Když mé tělo spalo, myslím, že má duše cestovala trojúhelníkovým UFO a navštívila Venuši," vysvětluje v té knize. "Bylo to velmi krásné místo a bylo velmi zelené."

Když tento zážitek Miyuki Hatoyama vyprávěla svému tehdejšímu manželovi, odpověděl jí, že to byl asi jenom sen. Avšak Miyuki Hatoyama je přesvědčena, že její nynější manžel, který má vyvést Japonsko z hospodářské recese, bude reagovat daleko pozitivněji.

Sebevědomí paní Hatoyamové je pravděpodobně důsledkem toho, že byla kdysi tanečnicí v legendárním japonském souboru Takarazuka, který hraje přeslazené, kýčovité inscenace amerických klasických děl jako Jih proti Severu. Po šesti letech u divadla odcestovala Hatoyamová do USA, kde pracovala v japonské restauraci v San Francisku. Tam se, už vdaná, seznámila s Yukio Hatoyamou, který byl tehdy postgraduálním studentem na Stanfordské univerzitě.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 4.9. 2009