27. 2. 2009
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
27. 2. 2009

Langeroidní řešení třeba opravdu nikam nevede...

Ale ignorování reality kvůli ideologickým předsudkům také ne. Nemluvit o problému nezlikviduje problém. Ten problém roste pod tlakem lhostejnosti neregulovaného globalistického ekonomického ultraliberalismu a multikulturního hodnotového komunismu. Skrytě, ale o to víc výbušně. Ten problém roste pod pokličkou neschopné či všehoschopné policie a soudů. Pokud nechcete "Le Peny" v české vládě či na hejtmanstvích jako NPD v Německu, tak se sakra proberte a uvažujete neemocionálně, a klidně i machiavellisticky. Víte, kolik sviňáren se "demokraticky" udělalo jen proto, aby se zlikvidoval Sládek?

Podle Hany Malé z tiskového odboru českého ministerstva vnitra se problému věnují i čeští experti už od loňského podzimu. První analýza byla předložena vládě v prosinci.

Aktuálně: Krize míchá nebezpečný koktejl, přibude vražd a zločinů ZDE

Diskutujeme nyní de facto nad věcným záměrem změny řady zákonů (čili nad imigrační politikou) budoucí vlády, která Langerova zcela určitě nebude. Ale nebude ani bursíkovsko-jacquesovsko-havlovsko-kocábovských zelených, kteří se zdiskreditovali koalicí s ODS a nedostanou se vůbec do příští sněmovny, a nebude ani OH-havlovců, kteří se zdiskreditovali už dávno bezskrupulózní tolerancí ODS a podbízením se "demokratickým" Američanům z State departmentu a CIA v zahraniční politice.

Myslím, že politické / tematické preference občanů jsou v střednědobých trendech jasné. Bezbřehý liberalismus se vyčerpal. Komunismus už nikoho neláká. Nicméně Evropa spěje k regulaci. Ekonomické, sociální i kulturní.

České imigrační zákony, nyní platné, vycházejí ze sjednocující se politiky EU vůči imigraci z nečlenských zemí. A ta se zpřísňuje. Jsou plně kompatibilní se zákony EU. Budou v plném souladu s různými soudy pro lidská práva. A jsou politicky nevyhnutné vzhledem ke stávajícímu rozšíření. EU bude mít v nejbližších měsících a letech problém kvůli vlastní imigraci uvnitř ("polští instalatéři" jsou jen špičkou ledovce, české švadleny a čeští truhláři budou následovat). Přitom se nebude postupovat v rozporu se zákony. Pozue se začnou dodržovat. Problémem bezpečnostně velmi ožehavým bude balkánská ekonomická migrace, problémem kriminálním bude krize polského zemědělství i průmyslu, ale i migrace šedé zóny z pobaltkých států bývalého SSSR, z vojenských důvodů přijatých do EU. Tam jsou už dlouho ti opravdoví fašisté a klerofašisté. A teď se europeizují. Bůh s námi.

Takže ano, máte pravdu. Evropa si bude nadále svou vnější hranici velmi ostře strážit hlubokým příkopem (elektronickou železnou oponou) a cizince z nečlenských vízových zemí bude v souladu s evropskými pravidly pro migraci briskně a tvrdě deportovat za svoje hranice. Psychologie odrazení je jediná účinná. Dřív než problém vznikne a rozvine se. Velmi "fašisticky", podle nic nevědoucího Jana Čulíka. Dřív než v populaci převáží opravdový fašismus.

Británie to udělala s Romy docela nedávno - na letišti Heathrow. Prostě jim sdělila, že s českou politikou vůči Romům nemá problém a vyhostila je zpět. Za jásotu občanů Británie, jinak xenofobních až hrůza. Už nejezdí.*) Francie udělala totéž na jihu s Alžířany. A opět jsem si nevšiml proletářsky internacionalistických keců v Paříži. A nevšiml jsem si ani, že by postoj měnily Británie a Francie. Konzervativc jako "new labour" liberál. Jedno jsou.

Jen romantičtí hippies v AI pokřikují, aniž se tím kdo vážně zabývá. Stejně jako "demokratická" Kanada hrozí uzavřením hranice lidem z ČR kvůli několika stovkám romských sociálních příživníků. Česko už také není nadšeno z albánské narkomafie v Praze a v pohraničí. Humanitární ohledy jdou stranou. Stejně jako vůči rumunským cikánům na Hlavním nádraží. Loni už rumunští železniční travellers nepřijeli... Italové se logicky brání romské migraci i balkánské migraci. Rakušáci i Němci odmítají české pendlery do roku 2013-15. Severský liberalismus už také narazil na strop - a to je tam zima.

Sakra, podívejte se okolo sebe.

Pracovní vykořistění gastarbeiterů v Česku je realitou posledních osmi let. A BL se o něm rozepisují až teď - a to jen po mé "provokaci"? Vy redakční pseudohumanisté, vy redakční pámbíčkáři, kde to žijete? A kde jste to žili těch osm let?

Copak bohatství celého Severu neplyne z neokolonialistického vykořisťování Jihu? Copak ekonomický přepych sociálního státu v Evropě posledních patnácti let neplyne z vykořistění a rozbití Balkánu bombardéry Obamovy šedé eminence pro zahraniční politiku a jejích pohůnků v Česku, Madly Korbelové? Copak jste fakt uvěřili těm kecům o Miloševičovi?

Copak regionálně ohraničená bída jedněch netvoří bohatství v druhém regionu? Copak řízené vyrábění uprchlíků nevytvořilo předpoklady pro sjednocení Evropy a ufinancování tohoto kroku???? Copak krvi Srbů "nevděčí" Česko za své posametové ekonomické osvobození z "komunistického chomoutu"? Copak by se bez vybombardovaného Balkánu a tisíců uprchlíků mohlo sjednocovat Německo???

*)Pozn. JČ: Britská imigrační politika byla zaměřena proti českým a slovenským Romům nikoliv z etnických důvodů, ale proto, že britská imigrační politika je velmi přísná: právo azylu se v Británii často neposkytuje ani osobám, např. z Afriky, které jsou přímo ohroženy na životech.

Po vstupu ČR do Evropské unie samozřejmě veškerá omezení vůči českým a slovenským Romům v Británii padla: okamžitě se do Británie nastěhovaly zpět zase tisíce českých a slovenských Romů, kteří tu pokojně žijí a pracují, případně pobírají sociální dávky. V Glasgow jsou jich stovky, ale zřejmě i v mnoha jiných městech, jak se přesvědčí každý, kdo cestuje pravidelněji letadlem mezi Británií a Českou republikou, neboť letadla jsou tak zde čtvrtiny obsazena právě Romy.

Interpretace vývoje na Balkáně v devadesátých letech podle Štěpána Kotrby je zvláštní. Opravdu by Spojené státy zasáhly do války na Balkáně, kdyby se jednotlivé národy bývalé Jugoslávie nezačaly v devadesátých letech vzájemně vyvražďovat samy?

V ČR chybělo po celá devadesátá léta nezávislé televizní zpravodajství z Balkánu, totiž systematické reportáže o drastických příbězích jednotlivých lidí z obou stran konfliktu. Natočili je slavní a respektovaní novináři, například Martin Bell, původně z BBC, kterého jugoslávští snipeři postřelili přímo při živém vysílání - jeho nestranné zpravodajství z něho vytvořilo takovou osobnost, že po návratu z Jugoslávie mohl kandidovat jako nezávislý etický kandidát proti zkorumpovanému poslanci Konzervativní strany Hamiltonovi a vyhrát na celé čáře. Reportáže Johna Simpsona z bombardovaného Bělehradu, novináře, který v městě zůstal jako jediný zahraniční zpravodaj, vedly Blairovu vládu k obvinění, že Simpson ve svých pravidelných zpravodajských vstupech z Bělehradu v hlavních večerních zprávách BBC dělá Miloševičovi propagandu. Simpsonova reportáž o tom, jak Wesley Clark vybombardoval srbskou propagandistickou televizní stanici a zabil maskérku, jíž z trosek čouhala jen noha, vstoupila do dějin žurnalistiky. To bylo nesmírně silné, přesvědčivé, nestranné a lidské zpravodajství velkých novinářů. "Historky" o Miloševičovi nejsou žádné výmysly. Nelze přepisovat historii.

Poznámka ŠOK: Ona "srbská propagandistická televizní stanice" byla státní televize suverénního státu. Tolik k faktům. Bombardování Srbska něco předcházelo. už od roku 1988 -1992. Především provokace etnické nesnášenlivosti mezi Srby a Chorvaty německou tajnou službou. Když sněm svazové Socialistické republiky Chorvatsko v červnu 1991 vyhlásil nezávislost na Jugoslávii a prohlásil Chorvatsko jako "stát Chorvatů", zareagovali na to Srbové žijící na území bývalé vojenské hranice přáním setrvat v rámci Jugoslávie. S podporou jugoslávské armády Srbové tuto část Chorvatska během několika měsíců trvající války ovládli. Došlo k vyzbrojování chorvatské strany ze strany Německa. Příměří, které měly kontrolovat jednotky OSN, nikdy nebylo 100% dodržováno a VYNUCOVÁNO. chorvatská ofenzíva "Oluja" (Bouře) a vedla k etnické čistce srbského obyvatelstva obývajícího toto území déle než tři století. Nepřijatelné chování americké diplomacie, nutící vládu v Bělehradu k "mnichovskému" okleštění vlastní suverenity BYLO FACKOU SUVERENITĚ . Neznám vládu státu, která by se dobrovolně ponížila do té míry, aby vyhověla tehdejším americkým podmínkám. Bombardováním bosenskosrbské armády v roce 1995 začalo přímé vměšování jako agrese států NATO. Bombardování Svazové republiky Jugoslávie silami NATO (Operation Allied Force) byl druhý agresivní krok v rozporu s mezinárodním právem a bez mandátu Rady bezpečnosti OSN. Ozbrojený konflikt mezi jugoslávskou armádou a srbskými paravojenskými oddíly na jedné straně a albánskou Osvobozeneckou armádou Kosova (UÇK) na straně druhé byl vnitřní záležitostí mezinárodně uznaného státu Jugoslávie. Cílem americké i německé diplomacie a vojenských stratégů NATO byla Velká Albánie a rozbití ekonomicky silné socialistické Jugoslávie. Proč nebyl válečný zločinec představitel bosenských Chorvatů a muslimů Alija Izetbegović nebo Ramush Haradinaj - bývalý velitel kosovské UCK a bývalý kosovský premiér?

Ačkoliv byla tato operace NATO [Allied Force] vydávána za akci "mezinárodního společenství", byly porušením Charty OSN i vlastní charty NATO. Deklarovaný důvod operace pak byl zpochybněn mimojiné knihou německého brigádního generála ve výslužbě Heinze Loquaie publikované v dubnu 2000, která podává svědectví o tzv. operaci Koňská podkova a jejím zneužití jako casus belli pro bombardování Jugoslávie. (Heinz Loquai, Der Kosovo-Konflikt - Wege in einen vermeidbaren Krieg: die Zeit von Ende November 1997 bis März 1999, Nomos, 2000) Bývalý velitel sil UNPROFOR v Sarajevu Lewis MacKenzie pak v článku pro kanadský The National Post odhaluje pozadí celé operace a doslova uvádí "There was no genocide as claimed by the West..." (Nedošlo ke genocidě, jak tvrdí Západ...).

zdroj Wikipedia ZDE

Mírové jednání v Rambouillet už bylo jen třešinkou na dortu velmocenské arogance.

                 
Obsah vydání       27. 2. 2009
28. 2. 2009 Britská vláda "zneužívá strachu" k likvidaci demokratických svobod
28. 2. 2009 Trochu o ekonomice a o postavení ČR ve světě Jan  Hošek, Jiří  Drašnar
28. 2. 2009 Prozření Topolánka: už čelíme krizi, která nemá obdoby
1. 3. 2009 Potvrzeno: Obama přijede do Prahy 5. dubna
28. 2. 2009 Mimořádně velký pokles ohrožuje Obamovy plány na oživení ekonomiky
28. 2. 2009 Deutsche Bank zvažuje ústup od angloamerického modelu řízení
27. 2. 2009 Kam kráčíš, Střední Evropo? Miloš  Dokulil
27. 2. 2009 ČR ve "východní Evropě": Přesvědčujte Západ, že tomu tak není :) Jan  Čulík
28. 2. 2009 O Bergsonovi, velbloudech a přeceňování zeměpisu Karel  Dolejší
27. 2. 2009 Dopis Evropě lze poslat i česky Štěpán  Kotrba
1. 3. 2009 Irská vláda chce před hlasováním o Lisabonu reformu financování politických stran
28. 2. 2009 America, Empire of Liberty
28. 2. 2009 KRIZE: CE Wood bez peněz
28. 2. 2009 Psychologové hledají evoluční kořeny morálního znechucení Karel  Dolejší
28. 2. 2009 Slovní fetišismus František  Řezáč
28. 2. 2009 Ale ono přece na tom nezáleží, kde ČR je... Jan  Čulík
28. 2. 2009 Ty jazyky jsou opravdu nutné
27. 2. 2009 Svou penzi ve výši 693 000 liber ročně si nechám
27. 2. 2009 Vláda přiznala, že posílala podezřelé osoby k výslechům do třetích zemí
27. 2. 2009 Republikáni kritizují obrovský Obamův rozpočet - v hodnotě 3,5 bilionu dolarů
27. 2. 2009 Obamův záchranný plán prý v ekonomické krizi neobstojí
27. 2. 2009 Investorská iluze John Michael Greer
27. 2. 2009 Defenestrace Václava Klause
26. 2. 2009 V Německu je přísně a daně tam všichni platí
27. 2. 2009 Negramotní cudzinci nemôžu získať nemecké občianstvo
27. 2. 2009 Svět podle Kotrby
27. 2. 2009 Langeroidní řešení třeba opravdu nikam nevede... Štěpán  Kotrba
26. 2. 2009 Německo získalo miliardové objednávky z Číny
27. 2. 2009 70 procent evropských absolventů anglických vysokých škol nesplácí půjčky na školné :) Jan  Čulík
27. 2. 2009 Vrátíme se k textilní výrobě? Jiří  Jakl
26. 2. 2009 Češi bydlí v zemljankách, hrají na dudy a milují Wesleyho Clarka Karel  Dolejší
26. 2. 2009 Domino efekt a oceňování rizika Jiří  Drašnar
26. 2. 2009 Záskok za česká média -- aneb informace o jednání v Bruselu Jan  Neoral
27. 2. 2009 Polsku víc záleží na bezpečnostní spolupráci s USA než na protiraketové obraně
26. 2. 2009 Zádušní mše za Karla Kryla
26. 2. 2009 Promiňte, ale i Turci jsou lidi, neboli Krize objasňuje myšlení Uwe  Ladwig
25. 2. 2009 Co je Východní Evropa v OSN Miroslav  Prokeš
26. 2. 2009 Nový směr: stabilita. Růst je minulostí? Jaroslav  Jouja
26. 2. 2009 Odbory nejsou jen pro své členy Pavel  Janíčko
26. 2. 2009 Proč neziskovky nefungují "za své" ? Milan  Daniel
26. 2. 2009 Bijci Jiří  Drašnar
25. 2. 2009 Gastarbajtři všech zemí, vciťte se Tomáš  Koloc
31. 1. 2009 Hospodaření OSBL za leden 2009

Hypoteční, finanční ... ekonomická krize RSS 2.0      Historie >
1. 3. 2009 O krizi chápání   
1. 3. 2009 Potvrzeno: Obama přijede do Prahy 5. dubna   
28. 2. 2009 O Bergsonovi, velbloudech a přeceňování zeměpisu Karel  Dolejší
28. 2. 2009 Psychologové hledají evoluční kořeny morálního znechucení Karel  Dolejší
28. 2. 2009 Mimořádně velký pokles ohrožuje Obamovy plány na oživení ekonomiky   
28. 2. 2009 Deutsche Bank zvažuje ústup od angloamerického modelu řízení   
27. 2. 2009 Svou penzi ve výši 693 000 liber ročně si nechám   
27. 2. 2009 Langeroidní řešení třeba opravdu nikam nevede... Štěpán  Kotrba
27. 2. 2009 Obamův záchranný plán prý v ekonomické krizi neobstojí   
27. 2. 2009 Investorská iluze John Michael Greer
27. 2. 2009 Kam kráčíš, Střední Evropo? Miloš  Dokulil
26. 2. 2009 Ukrajina se žene do propasti   
26. 2. 2009 Domino efekt a oceňování rizika Jiří  Drašnar
26. 2. 2009 Německo získalo miliardové objednávky z Číny   
25. 2. 2009 Státní a krajský "žraločí fond" a "Rent to Buy" program pro zaměstnance Vít  Klíma