KDU-ČSL nemůže porušit své předvolební sliby

28. 8. 2006 / Boris Cvek

1. Čestný člověk, čili i politik, by neměl kvůli výhodnosti nějaké smlouvy popřít své krédo, k němuž se výrazně veřejně hlásil a s nímž šel do voleb a dostal hlasy voličů, byť by se někomu jeho přesvědčení zdálo sebehloupější.

2. Kdo může věřit tomu, že by KDU-ČSL mohla prosadit svůj program a mít politický vliv, když by pro každý zákon, který by bylo třeba prosadit, potřebovala hlasy ČSSD a KSČM, jejichž dlouhodobá politika nemá v žádném případě procírkevní a provatikánskou orientaci. Zejména KSČM, která by se smluvně v případě vlády KDU-ČSL + ČSSD, k ničemu (!) nezavázala, by mohla blokovat jakýkoli lidovecký zákon s čístým štítem, bez porušení koaliční smlouvy.

Nabídka ČSDD vůči KDU-ČSL byla podle mého názoru pastí, která měla plnit více účelů najednou: dostat se k moci, diskreditovat antikomunismus, zničit a znemožnit KDU-ČSL a naprosto ji mravně rozložit. Všichni ti pragmatici, kteří nad KDU-ČSL kroutí hlavou, by si měli položit otázku, jak by oni sami vypadali před svými voliči, kdyby kvůli vládním postům a podivnému spolehnutí se na úhlavního politického nepřítele, porušili významně a bezohledně své předvolební sliby.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 29.8. 2006