25. 10. 2004
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
25. 10. 2004

Zpravodajství iráckého odboje za dny 12. října 2004

Zpracoval Muhammad Abú Nasr, přeložila Eva Cironisová

Američané utrpěli druhou největší porážku v Iráku. 80 % amerických sil se stáhlo z prostoru Latífíja -- Júsúfíja

Korespondent Mafkarat al-Islam oznámil, že po těžkých bojích ustoupilo v úterý 80 % sil námořní pěchoty od Latífíje a Júsufíje. Zůstalo zde jen 500 Američanů. Ústup začal v pondělí večer a probíhal ve třech skupinách. První se stáhla na americkou základnu na bývalém mezinárodním letišti, druhá na polsko-americkou základnu v Hillá, zbytek ustoupil na základnu v zemědělské oblasti severovýchodně od Fallúdže. Podle zpráv utrpěli okupanti při své ofenzívě jižně od Bagdádu těžké ztráty, zvláště při incidentu, při němž v neděli v noci dopadla do jejich tábora šestimetrová střela Ra'd.

V rámci zásady Audiatur et altera pars zveřejňujeme zpravodajství o nedávných bojích v Iráku z hlediska osob, které bojují proti americkým a západním okupačním vojskům.

Zpravodajství iráckého odboje TÉMA BL

Úterý 12. října 2004

Američané utrpěli druhou největší porážku v Iráku. 80 % amerických sil se stáhlo z prostoru Latífíja -- Júsúfíja

Korespondent Mafkarat al-Islam oznámil, že po těžkých bojích ustoupilo v úterý 80 % sil námořní pěchoty od Latífíje a Júsufíje. Zůstalo zde jen 500 Američanů.

Ústup začal v pondělí večer a probíhal ve třech skupinách. První se stáhla na americkou základnu na bývalém mezinárodním letišti, druhá na polsko-americkou základnu v Hillá, zbytek ustoupil na základnu v zemědělské oblasti severovýchodně od Fallúdže.

Podle zpráv utrpěli okupanti při své ofenzívě jižně od Bagdádu těžké ztráty, zvláště při incidentu, při němž v neděli v noci dopadla do jejich tábora šestimetrová střela Ra'd.

Účelem americké ofenzívy v Latífíji a Júsúfíji bylo vyčistit si týl a zničit síly odporu, které by je mohly obklíčit při plánovaném útoku proti vzdorné Fallúdže. Během amerického obléhání Fallúdže na jaře 2004 útočil odpor na týl amerických linií ze čtyř směrů -- od Latífíje, Júsúfíje, Samarrá' a Abú Ghurajb. Zatím se okupantům podařilo jen získat za cenu velkého masakru polovinu města Samarrá'. Vymýtit však povstalce z města a okolí úplně a zajistit si tak klid v týlu, se Američanům nepodařilo.

Síly odporu v Latífíji kromě toho uzavřely cestu k benzinové stanici používané k zásobování amerických sil v oblasti. Pět cisteren, které toto zásobování prováděly, (tři patřící americké armádě a dvě v majetku tzv. ministerstva ropného průmyslu), bylo zničeno.

Aby se Američané stali méně nápadnými, začali používat pro dopravu pohonných hmot iráckých cisteren. Když pak odpor na cisterny útočil, americká strana falešně prohlašovala, že odpor chce narušit dodávky pohonných hmot iráckému lidu. Prozápadní mediální síť tuto americkou lež přijala a posloužila tak protiirácké propagandě.

Dva zahraniční řidiči kamionů byli v úterý zabiti při útoku odporu na tři tahače s cisternami u Latífíje. Poté, co natankovaly v júsúfíjské rafinérii, zaútočil odpor kolem 19:00 na jejich konvoj na dálnici a zničil tři bílé "civilní" cisterny Mercedes Ektrus.

Americký tábor u Júsúfije se stal terčem palby odporu kolem 7:00, kdy na něj dopadlo šestnáct 120mm minometných střel. Kolem 18:00 ho odpor zasáhl raketami Kaťuša, a ve 21:00 na něj dopadly další rakety, tentokrát pravděpodobně Grad.

Fallúdža a okolí

Korespondent Mafkrat al-Islam oznámil, že partyzáni na východním okraji Saqlawíje o půlnoci z pondělí na úterý odpálili tři bomby naplněné silnou rakouskou trhavinou pod hlídkou několika Humvee. Podle sdělení očitých svědků bylo šest amerických vojáků zabito a pět zraněno.

V úterý za úsvitu zabili Američané bombardováním ve čtvrti 'Askarí čtyři děti od 11 do 15 let a zničili čtyři domy. Současně bombardovali dvoupatrovou restauraci ve čtvrti Nazal. Vzhledem k časné hodině v ní byli jen čtyři zaměstnanci. Jeden se dostal ven, tři však zůstali v troskách a jejich osud zatím korespondent neznal.

Ve zprávě odeslané v 18:15 fallúdžský korespondent oznámil, že Američané právě z minometů a tanků ostřelují jižní a východní část města, tedy průmyslovou zónu a čtvrti Šuhadá' a 'Askarí. Střelba z tanků na osobní auta civilistů tři auta zničila, zabila pět civilistů a čtyři zranila.

Bagdád

Bagdádský okrsek Karak v úterý procitl uprostřed americké razie. Americké síly v počtu 100 mužů, posílených 15 obrněnými vozidly Bradley a dvěma vrtulníky Apache vtrhly kolem 5:30 do čtvrti a zatkly 25 místních obyvatel včetně několika dětí. Všichni zatčení byli civilisté a žádný z nich neměl styky s odporem. Když kolem 7:30 okupanti čtvrť opustili, zaútočil na ně odpor raketami C5K a zneškodnil jedno obrněné vozidlo. Zda došlo i k lidským ztrátám, se nepodařilo zjistit.

V 8:25 vystřelily síly odporu dvě silné rakety Grad na tzv. Zelenou zónu. První raketa dopadla blízko sídla amerického velení. Druhá zasáhla stanoviště taxíků před hotelem Rašíd, který je určen pro agenty a přisluhovače okupantů a leží rovněž uvnitř zóny. Výbuch zničil několik Humvee a aut, vydávaných za soukromá. Z místa zásahu stoupal černý kouř.

Jen o chvíli později v 8:30 vybuchla bomba pod společnou hlídkou amerických vojáků a tzv. národní gardy, procházející Palestinskou ulicí. Zničila pickup Nissan patřící gardě, zabila čtyři gardisty a tři další zranila.

Síly odporu zaútočily kolem 16:00 RPG7 na americkou vojenskou kolonu pěti Humvee v Nahrawánu v jihovýchodním Bagdádu. Podařilo se jim zničit dvě Humvee a usmrtit sedm amerických vojáků v nich.

Nejméně tři američtí vojáci byli zabiti v prudkém boji, k němuž došlo v jihobagdádské čtvrti Sajjidíja blízko továrny Walíd. Střetla se tam kolona tří Humvee a obrněného vozidla Bradley s jednotkou odporu vyzbrojenou RPG7 a BKC. Boj trval 15 minut od 19:30 do 19:45 a bylo v něm zneškodněno vozidlo Bradley a zabiti tři vojáci. Američané na útok odpověděli střelbou všemi směry a zabili tři civilisty, jednoho muže, který právě v tu chvíli místem procházel, a další dva v bílém autě.

Na dálnici jižně od Bagdádu explodovala ráno bomba pod Humvee, zneškodnila je a zabila v něm dva americké vojáky.

Ve večerních hodinách explodovala další bomba pod Humvee americké hlídky u mešity Ibn Tajmíja v okrsku Qádísíja v centrálním Bagdádu a zabila rovněž dva vojáky.

Americké síly prohledaly více než 12 mešit v různých částech Bagdádu, zabavovaly zbraně určené pro jejich ochranu a zatýkaly náboženské vůdce. Řada imámů a strážců mešit byla zatčena. Zbraně byly zabaveny přesto, že je loutkový režim oficiálně povolil k ostraze domů modliteb.

V 7:00 zaútočil odpor na americkou základnu ve vojenské akademii v Rustamíji v jihovýchodním Bagdádu 12 Kaťušemi. Ve 22:00 zasáhly akademii čtyři Kaťuše.

Silná raketa Taríq zasáhla kolem 8:00 Arabský jezdecký klub u bývalého mezinárodního letiště, užívaný nyní jako základna Američany společně s tzv. národní gardou a kurdskou pešmergskou milicí.

Kolem 9:00 ostřeloval odpor čtyřmi raketami Grad bývalé mezinárodní letiště. Ve stejnou dobu zasáhly čtyři minometné střely ráže 120 mm tzv. ministerstvo vnitra v Bagdádu. V 17:00 přiletěla na "ministerstvo" ještě jedna kaťuša.

Tzv. zelená zóna se v 16:00 stala terčem tří kaťuší. Ve 20:00 vypálil odpor na zónu další kaťušu a ta zřejmě zasáhla britskou ambasádu.

Nejvíce bylo tento den ostřelováno letiště Muthanna, na němž je okupační základna. V 17:00 byly na letiště vypáleny dvě rakety Grad, po jejichž dopadu z něho stoupal černý kouř a dva vrtulníky Apache prohledávaly okolí. Krátce před 21:00 sem odpor vypálil devět minometných střel ráže 82 mm a ve 23:15 dvanáct 82mm minometných střel, které zřejmě zasáhly obytné baráky.

V 18:30 ostřelovaly síly odporu společnou základnu amerických a iráckých sil rychlého nasazení pěti minometnými střelami ráže 120 mm.

Útoky v Tárimíji a Ghazálíji

V oblasti Mašáhid v Tárimíji u Bagdádu v 19:25 explodovala bomba odporu pod hlídkou čtyř Humvee a dvou obrněných vozidel Bradley. Bomba vybuchla pod prvním vozidlem a vyřadila je z provozu, načež bojovníci palbou RPG7 a SPG9 zničili další Humvee, třetí zneškodnili a zabili čtyři Američany.

V Ghazálíji blízko 'Aqr Kúk odpálil odpor ve 22:30 bomby položené na silnici do Abú Ghurajb, po níž jela dvě obrněná vozidla Bradley. Výbuch roztrhl pásy jednoho z vozidel.

Odpor v Ghazálíji zaútočil ve 23:25 na spojenou americko-iráckou hlídku, zneškodnil jedno Humvee a zničil Landcruiser loutkových sil.

Další útok na ropovod

Síly odporu vyhodily v úterý čtyřmi bombami do vzduchu hlavní ropovod v severním Iráku v oblasti Nibá'í, zapálily jej a přerušily jeho provoz, podobně, jako učinily už v pátek na větvi ropovodu u Bajdží.

Kampaň odporu proti ropovodům je součástí snahy zabránit americkým okupantům v plundrování zásob irácké ropy.

Ba'qúba a okolí

Terčem iráckého odporu se v Ba'qúbě stal americký zásobovací konvoj kamionů doprovázený čtyřmi Humvee a obrněným vozidlem. Poté, co pod konvojem vybuchla bomba, zahájil odpor palbu RPG a BKC. Zničena byla dvě Humvee a zabito bylo sedm vojáků. V boji padli také dva bojovníci odporu, které zastřelil americký kulometčík.

Ráno zabila ve městě další bomba jednoho amerického vojáka.

V 7:00 vybuchla bomba pod americkou kolonou nedaleko města, zabila jednoho vojáka a zneškodnila Humvee.

V blízké oblasti Balád Rúz bojovníci odpálili silnou rakouskou trhavinu pod kolonou tří obrněných Bradley a jedno z nich zneškodnili. Asi 15 minut po útoku přiletěly pro zbytky kolony dva americké letouny.

V 19:25 zaútočil odpor v oblasti Chán Bání Sadr na skupinu amerických sil a zneškodnil jedno obrněné vozidlo. Zprávy o ztrátách nebyly k dispozici.

Situace na samarrské frontě - útoky u Dulu'ije

Na mostě Dulu'íja 100 km severně od Bagdádu najela v 19:00 americko-kolaborantská hlídka, sestávající ze tří Mitsubishi, dvou Humvee a obrněného vozidla, na bombu. Po výbuchu na ni zaútočili mudžáhidové RPG7 a zničili dvě Mitsubishi a zabili sedm příslušníků tzv. národní gardy. Američané zmizeli a své irácké sluhy ponechali osudu. Teprve po půlhodině přijela jiná americká hlídka posbírat mrtvoly.

Korespondent Mafkarat al-Islam poznamenal, že v případech spojených hlídek se Američané vždy starají jen o své mrtvé a nakládání mrtvých Iráčanů ponechávají iráckým slouhům. Podobně se ranění Američané dostávají do nemocnice Ibn Síná ve střežené Zelené zóně, zatímco kolaboranti do skromnějších nemocnic mimo zónu.

Další bomba vybuchla na silnici mezi Dulu'íjí a Samarrá' pod americkou kolonou a zneškodnila obrněné vozidlo.

Boje v Hítu

Ve zprávě odeslané v 18:30 hítský korespondent Mafkarat al-Islam oznámil, že boje v oblasti měst Hít a Hadítha pokračují, ale již s menší intenzitou než na počátku dne a předchozí noci.

Odporu se podařilo překvapivě a úplně obklíčit na 24 hodin americké vojáky v oblasti Šát v Hítu, a došlo tu k mimořádně silnému boji s použitím dělových člunů. Američané zůstali v této části města obklíčeni, dokud nepřiletěly bombardéry F-16 a neshodily velkoobjemové kontejnerové bomby. Ty mají obsah běžných 16 kontejnerových bomb, takže na Hít spadlo celkem 40 000 tříštivých bomb a Američané přitom unikli z obklíčení. Je samozřejmé, že neřízené bomby zasáhly civilisty. Během noci z pondělí na úterý a pak během dne bylo zničeno 25 - 28 obytných domů. Hít však zůstal v rukou odporu.

V bojích bylo zabito 40 příslušníků námořní pěchoty, padlo 25 bojovníků odporu a zabito bylo 50 civilistů. Odpor zničil osm Humvee, pět obrněných vozidel Bradley a čtyři tanky Abrams. Byli zajati čtyři členové CIA a šest příslušníků námořní pěchoty.

Ve chvíli, kdy korespondent zprávu odesílal, pokračovali bojovníci stále v útocích na prchající Američany ostřelováním jejich týlu v Hadíthě.

Korespondent poznamenal, že odpor se už nesnaží zmocnit kontroly a udržet si ji ve městech bez ohledu na podmínky, protože Američané často na město zaměří všechny své těžké zbraně a způsobí zkázu a těžké ztráty civilistů. Okupanti použili tuto taktiku v Samarrá' a předtím v Tal' Afáru. Občas ovšem odpor město drží, aby demonstroval, že je schopen získat je z rukou amerických sil zpět, pokud to uzná za vhodné. Tak to opakovaně předvedl například ve městech provincie Ramádí, a v Latífíji, Júsúfíji, Samarrá' a Ba'qúbě. A nyní to opět demonstroval v Hítu.

Akce na syrské hranici

Odpor v Qá'imu v pondělí zaútočil na dva tábory tzv. národní gardy. Třetí útok byl podniknut na americký tábor, Američané opětovali palbu a omylem zabili 13 členů gardy, kteří byli v táboře. Jeden ze zraněných tvrdil, že se odpor infiltroval do tábora a začal střílet, podle dalšího vjela do tábora čtyři Humvee a tam zahájila palbu.

Americké síly obvinily tzv. národní gardu, kterou si samy vytvořily a vycvičily, že pracuje v Karbale, Qá'imu i jinde v zemi pro odpor.

K mimořádně silnému boji došlo v 7:15 v okrsku Rummána v sousedství továrny na výrobu fosfátů. Trval až do 9:15 a ojedinělé srážky pokračovaly do 14:00. Pak nastalo přechodné utišení, ale v 17:20 došlo k novému boji, který stále ještě pokračoval ve chvíli odesílání této zprávy, tj. v 1:18 po půlnoci. V průběhu bojů zabili bojovníci odporu 13 příslušníků námořní pěchoty a dalších pět zranili. Zničena bylo vozidlo na přepravu vojáků, čtyři Humvee a dvě obrněná vozidla. Ze 60 bojovníků odporu padli tři.

Irácký odpor sestřelil další americké letouny

Korespondent Mafkarat al-Islam oznámil, že odpor v Qá'imu v oblasti Rabt zaútočil na vrtulník Chinook dvěma raketami C5K.

Jedno bezpilotní letadlo bylo sestřeleno na křižovatce v 'Aná 260 km západně od Bagdádu.

Pomocí RPG byla sestřeleny další dva průzkumné letouny v Hadíthě západně od Bagdádu.

Tato průzkumná letadélka jsou asi 75 - 80 cm dlouhá a rozpětí jejich křídel je 1 metr. Každé je vybaveno dvěma malými vrtulemi a na přídi je opatřeno třemi kamerami.

Kirkúk

V oblasti Huwajdžá západně od Kirkúku zaútočil odpor v 9:30 na konvoj civilních cisteren vezoucích pohonné hmoty americké armádě. Pod cisternami explodovalo několik bomb, které jednu zničily a zabily jejího řidiče, patrně cizince.

V 10:00 odpálil odpor ve stejné oblasti další bombu pod tankem Abrams.

Mósul a okolí

Kolem 21:00 propukly v oblasti Qajjará jižně od Mósulu boje mezi povstalci a kolonou tří obrněných vozidel a dvou Humvee. Střet trval 35 minut. Dvě obrněná vozidla byla zničena a osm Američanů zabito. Na pomoc zbývajícím Američanům přiletěly dva vrtulníky Apache, jeden z nich zasáhl raketou Toyotu Corolla a zabil bojovníka odporu.

Bomba, která explodovala v mósulské části Hamám al-'Alíl, zabila čtyři kurdské pešmergy v Landcruiseru a Patrol Safari. Jedno z aut bylo úplně zničeno.

Další bomba vybuchla pod americkou kolonou tří Humvee, dvou obrněných vozidel a dvou vojenských cisteren v 19:20 přímo v Mósulu. Bojovníci po výbuchu zaútočili střelbou a zneškodnili jedno obrněné vozidlo a dvě cisterny.

Silná raketa Grad zasáhla americký tábor Ghazlání v Mósulu.

Hillá a okolí

V pondělí v 15:00 vypálil odpor raketu Taríq na polské pozice v Hillá. Toho dne polské síly dokončily své stahování ze základny v Hillá a přesun do Díwáníje, a na původní základně zanechaly jen několik oddílů.

Nejméně dva polští vojáci byli v úterý v 16:00 zabiti, když jejich GMC najela na bomby mezi Hillá a Nadžafem.

Základnu tzv. národní gardy v Hillá ostřeloval odpor kolem 19:00 raketou Taríq.

Basra a okolí

Kolem 10:30 vypálil odpor dvě rakety na americký konsulát v Basře. Při útoku byli zraněni tři strážci budovy.

Člen britské výzvědné služby byl ve 12:15 zabit výbuchem bomby na silnici do Barrádi'í a Abú al-Chásibu v provincii Basra.

Poručík a nadporučík kolaborantských ší'itských Brigád Badr byli zabiti v Basře ve 12:30 ve chvíli, kdy vycházeli z jejich sídla ve městě.

Mahdisté v Basře oznámili, že skládají zbraně.

Organizace odporu trestá kolaboranty

Odbojová organizace Džajš Ansar as-Sunna oznámila na své internetové stránce, že popravila Iráčana, který sloužil jako udavač americké armádě. Oznámení přinesla také TV al-Džazíra.

Mahdisté přicházejí do Bagdádu využít finanční nabídky okupantů

Korespondent Mafkarat al-Islam oznámil, že z Nadžafu, Díwáníje a Násiríje směřují desítky aut do Bagdádu do Madínat as-Sadr. Patří Mahdího armádě a vezou zbraně na prodej americkým okupačním silám v souladu s dohodou o příměří, uzavřenou mezi Muqtadou as-Sadrem a okupanty.

U policejní stanice Džazá'ir bylo možno vidět 16 aut naložených zbraněmi. Americký důstojník spolu s loutkovými vojáky dohlížel na výměnu zbraní za peníze na stanici Hadítha.

Raketové útoky po celém Iráku

Bombový útok na společnou polsko-iráckou hlídku v Suwajríji jižně od Bagdádu si vyžádal životy tří Poláků a čtyř kolaborantů.

Silná exploze otřásla japonskou základnou v Samáwě, na níž dopadly dvě rakety Grad. Japonští vojáci se pak v panice rozprchli kolem základny. Japonský velitel zapřísahal vůdce kmenů v okolí, aby jeho vojákům pomohli a sliboval jim za to značné částky peněz.

Ve 21:45 najela v Durá v jižním Bagdádu hlídka tří Humvee na bombu naplněnou rakouskou trhavinou. Výbuch zabil jednoho a zranil tři americké vojáky, jedno z vozidel bylo vyřazeno z provozu.

Zdroj: ZDE

                 
Obsah vydání       25. 10. 2004
25. 10. 2004 Poslanci jako prostitutky u E 55 Václav  Žák
25. 10. 2004 S kýmpak se to pan prezident kamarádí? Jan  Čulík
25. 10. 2004 Prezidenti v ČR a totalitní myšlení Bohumil  Kartous
25. 10. 2004 Klaus žádá: Odvolejte šéfa policie Josef  Vít
25. 10. 2004 Zkreslování
25. 10. 2004 Zkreslování?
24. 10. 2004 Defensive nationalism, Czech-style Jan  Čulík
23. 10. 2004 Telefonujte zdarma přes internet a zlikvidujte Český Telecom
25. 10. 2004 Šifrování internetové telefonie Tomáš  Stýblo
14. 7. 2003 Kdo dnes může bez povolení odposlouchávat i poslance? Štěpán  Kotrba
25. 10. 2004 Technologie ve službách objednávky, možná i politické Štěpán  Kotrba
25. 10. 2004 Kdo zastaví bestii Stanislav  Huml
25. 10. 2004 Michael  Marčák
25. 10. 2004 Deník Washington Post podpořil Kerryho
25. 10. 2004 "Škoda, že v Británii nedošlo k 11. září..."
25. 10. 2004 Nečiň jiným, co nechceš, aby činili tobě Štěpán  Kotrba
25. 10. 2004 Kdo kontroluje minulost, kontroluje přítomnost...
25. 10. 2004 Ministr Mlynář se chlubil Oleg  Rybnikář
25. 10. 2004 Beslan, Beroun, Berkeley... Tomáš  Koloc
25. 10. 2004 Myslivectví jako způsob ochrany práva lovu Radek  Batelka
23. 10. 2004 EK vypracovala šokující reklamy proti kouření
25. 10. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 12. října 2004
24. 10. 2004 Nárok na milost mají i darebáci. Jsme pro? Jsme proti? Daniel  Ženatý
23. 10. 2004 Kdo je dokumentarista Adam Curtis?
23. 10. 2004 O bizarním filmu televize BBC
22. 10. 2004 Rozdíl mezi českou a jinou dokumentární tvorbou Jan  Čulík
21. 10. 2004 Jak neokonzervativci a islamisté vytvořili nový "svět globálního terorismu"
22. 10. 2004 Michael Ledeen: "Fašistického nacionalismu lze úspěšně využít k moderním politickým cílům"
25. 10. 2004 Jirásek: Tam, kde sami jenom na píď ustoupíme
10. 10. 2004 Hospodaření OSBL za září 2004
17. 6. 2004 Provizorní umístění starých archivů
22. 11. 2003 Adresy redakce
29. 12. 2003 Nenechte si ujít: nový knižní výbor z Britských listů

Zpravodajství iráckého odboje RSS 2.0      Historie >
25. 10. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 12. října 2004   
22. 10. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 8. - 11. října 2004   
20. 10. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 5. - 7. října 2004   
19. 10. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 2. - 4. října 2004   
18. 10. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 30. září -- 1. října 2004   
8. 10. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 28. - 29. září 2004   
5. 10. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 26. a 27. září 2004   
4. 10. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 24. a 25. září 2004   
30. 9. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 18. - 21. září 2004   
28. 9. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 13. - 17. září 2004   
23. 9. 2004 Zpravodajství iráckého odporu za dny 8. - 12. září 2004   
14. 9. 2004 Zpravodajství iráckého odporu za dny 4. - 7. září 2004   
13. 9. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 1. - 3. září 2004   
5. 9. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 26. - 29. srpna 2004   
27. 8. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 19. - 22. srpna 2004