Odpověď panu Dokoupilovi: propagandu dělám pouze férové volební soutěži

21. 1. 2010 / Michael Kroh

Čtenář Radek Dokoupil mne kritizoval, že dělám propagandu nově vzniklé Straně práv občanů. Škoda, že své pochybnosti o moudrosti jejího předsedy či o mladých v čele kandidátky dále nespecifikoval. Já jsem čerpal z oficiálních mediálních zdrojů a pokud dotyčný má nějaké jiné podklady, které by je usvědčily ze lži, měl je prezentovat. Stejně tak, považuje-li Miloše Zemana za hlupáka, měl to blíže vysvětlit.

Podobně má-li pan Dokoupil informaci, že Miloš Zeman na Vysočině vedle stromů tajně objímá i Jiřího Paroubka, Davida Ratha či Bohuslava Sobotku, sem s ní. Jistě by to bylo pikantní sousto pro čtenáře.

Já jsem skutečně chtěl udělat propagandu, ovšem jen férové politické soutěži bez podrazů typu Kubiceho zprávy a bez pomluv konkurentů. Velmi mne přitom mrzí, že se těchto nectností dopustila strana, která v nedávné minulosti byla sama terčem nepravdivých obvinění.

To, že se Radkovi Dokoupilovi nelíbí, že SPO, TOP 09 a podobné subjekty na sebe stáhnou část voličů, kteří nechtějí podpořit ani jednu z největších stran, vyvolává otázku, co by si on sám vlastně přál. Bohužel ani to jsme se z textu nedověděli. I když výčet, který uvedl, napovídá, že zřejmě fandí některé ze stran z kraje politického spektra nebo stojí jako novodobý husita "proti všem".

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 21.1. 2010