Proč šel Radek do vlády

20. 4. 2011 / Michal Vimmer

Snem každého žurnalisty je napsat knihu. Radek John to zvládl, a ne jednou, nakonec dostal i cenu Týtý.

Čeho víc lze U Nás dosáhnout? Jedna žurnalistická meta však U Nás stojí výš než hlasy televizních diváků všech Českých Spojených Televizí.

Pro běžného žurnalistu:

a) super pozice je stát se mluvčím velké korporace (nejlépe ČEZu alias jeho svátku, Karlovarského festivalu, jenže tam je na doživotí ukotven Váleček Eben). Pro ambiciozního žurnalistu:

b) napsat knihu z vnitra.

Obojí se v minulosti povedlo jedinému člověku: Martinu Fendrychovi. Ale Fendrych to nedotáhl na ministra.

RADEK TO DOKÁZAL. Že má John na srdci hlavně sólokapry, demonstuje na každém kroku. (Krok první - Kajínek. Radek věděl už v srpnu, jak to bylo - a on pana K. dostane ven! Čirou náhodou šel zrovna do kin film Kajínek. Je po premiéře, film už v kinech neběhá a pan K. sedí doteď.)

U příležitosti nového Hřebejka (film Občanský průkaz) Radka napadlo, že v občance už nemusí být napsáno skoro nic, jen když si za to občan zaplatí. Hned po premiéře se pochopitelně zakousl do jiných rychlých špuntů.

Pln elánu pronásledoval tramvaje, policejního prezidenta i odbory, aby zachránil jejich peníze - a teď, když se všechno kácí a všude kolem vzduchem hvízdají třísky, je Radek poslední spravedlivý, který si ještě pamatuje, proč do vlády šel: napsat knihu.

Materiál je tak originální, vzrušující a jedinečně neopakovatelný, že se rozepsaných memoárů prostě nemůže vzdát. Pramen inspirace klokotá divoce a do Varů (kde proběhne 46. ročník festivalu české byznyspolitiky, je ještě fůra času.

Než Radek nasaje varnou atmosféru a ochutná 13 pramenů, než dojde na osudové objetí Válečka s Mementem, prostě MUSÍ VYDRŽET.

K tomu mu dopomáhej nové místopředsednictvo pro KORUPCI a ...

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 20.4. 2011