Nic než bordel!

19. 4. 2011 / Petr Wagner

Nedělní politicko-publicistické pořady Partie a Otázky VM byly shlédnutelné opravdu jen s rizikem akutního koronárního syndromu. Asi někde vevnitř věříme, že to naše nadávání na politiky není pravda. Že ve skutečnosti jsou moudří, vzdělaní a chytří - obratní. Tato vnitřní naděje dostává v poslední době opravdu těžké rány. Proč?

Jako dost podstatný faktor se jeví realita naší demokracie. Nemalá část volených vyloučena z procesu zastupitelské demokracie.

Na státní úrovni jsou to všichni zvolení za KSČM. Mechanismus je podivně primitivní. Prostě je tato strana označena za nedemokratickou. A to i přesto, že promluvy jejích představitelů znějí nezaujatému pozorovateli velmi fundovaně.

V Praze to bylo manipulací s velikostí volebních obvodů. Tu simulaci by asi v Excelu zvládl každý středoškolák a třeba v Liberci likvidací celé topky na základě opožděného dodání (o dvě hodiny) odvolacího dopisu pro volebního manažera.

A tak se v naší "demokracii" velmi, dle práva korektně a demokraticky vylučuje nemalá část vůle voličů.

Je docela zajímavé, že i za těchto dosti podivných "cinknutých" pravidel se někdo tváří jako, že někoho demokraticky a spravedlivě reprezentuje.

Jsem skaut. A jako takový nevidím opravdu jinou možnost pro tuto vládu než odstoupit - rezignaci premiéra. Doba velké koalice byla promáchnuta a naděje občanů prohospodařeny. Za téměř rok tato vláda největší většiny nedokázala udělat nic než bordel!

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 19.4. 2011