Neglorifikujte lékaře

30. 1. 2011

Reaguji na článek Ladislava Žáka v BL "Kompromis s póvlem". Neglorifikujte, prosím, lékaře takto obecně. Každý, trochu starší, trochu zkušenější a trochu nemocnější člověk Vám poskytne příklad neodborné či ledabylé, zkrátka špatné práce některého lékaře, na kterého ve své smůle on nebo někdo z jeho příbuzných či známých narazil, píše Milan Svoboda.

Prostě na nějakého dr. Cvacha z "Nemocnice na kraji města". Lékaři jsou lidé jako každý jiný, před chybami nejsou imunní.

Horší je to, o čem píše dr. Ivan David v článku "Lékařské odcházení" z téhož dne: že totiž 90% lékařů sympatizuje a volí pravici, neboť se považují za něco víc než ostatní lidé.

Z toho dedukuji tristní závěr, že drtivá většina lékařů nevyznává zásady mezilidské solidarity a berou svoji činnost jako výnosný prostředek k obživě, nikoli jako poslání, službu lidem. A do toho, dle mého názoru, zapadá i vyděračská akce "Děkujeme, odcházíme" včetně vyhrožování lidem exitem, Hippokrates nehippokrates.

Připočteme-li k tomu kolik lékařů vstoupilo do vysoké politiky v řadách ODS (jen co já vím Macek, Čermák, Langer, Přemysl Sobotka, Bém a kdoví kdo ještě) a připočteme-li k tomu po desítky let zažranou korupci ve zdravotnictví (od pacientů k lékařům), pak nevím, o jakém póvlu to píšete. Příznačné pro Vás je, že Vaše manželka je lékařka.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 31.1. 2011