Dost bylo předvolební korupce!

31. 1. 2011 / Miloslav Štěrba

Z kupování hlasů ve volbách bude trestný čin, tvrdí ministr John

V této zemi pak už nebude možné, aby vás před volební místností odchytil nějaký pobuda a za dvě stovky si koupil váš hlas. Kdo by nepodpořil naše legislativce! Představa, že člověk prodá za tři stovky občanské svědomí a přesvědčení je pro ně natolik odporná, že přispěchali s návrhem na změnu.

Jednou to bylo v Těšíně, jindy v Krupce, a posléze by nám malostranské paláce zaplavila horda překupníků.

Vážení legislativci! Zaříznete konečně tu hydru korupce a lid vás půjde znovu zvolit.

Už nebudete muset slibovat nesplnitelné, nebudete vstupovat do koalic se stranami, které zabrání naplnit vaše stranické plány na povznesení této země.

Nikdo vás nebude žádat, za nějakou tu protislužbu, přejít do jiné party. Budete hlasovat už jen podle svědomí. Ve svých stranách zrušíte zavrženíhodnou praxi, kdy se na náměstích nalévalo pivo a kofola zadarmo, vlastně, za jakýsi příslib volebního hlasu. Kdy jste jako kandidáti nabízeli stříbrné manžetové knoflíčky, pozlacené průpisky nebo v soukromém hovoru i modré z nebe.

Už se váš volič nebudete svíjet v rytmu kapely, která ho zdarma přivedla do transu. Ať se svíjí v křeči ona zlořečená hydra -- korupce. Co jenom za ostudy jste museli zažít, když jste ve funkcích museli plnit stranické pokladny jak to jen bylo možné, a přitom riskovali kariéru. Co všechno vám nadrobili do vaší sněmovní česnečky!

Navržená legislativní úprava pomůže zvýšit prestiž České republiky a naše země konečně poskočí v žebříčku zkorumpovaných režimů na předposlední místo.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 31.1. 2011