Chyby v ČTK a v MFD

15. 12. 2009 / František Řezáč

Pokud jste si dnes přečetli MFDnes, opravte si, prosím, dva omyly, které se objevily ve zprávách převzatých z ČTK. V první z nich se tvrdí, že od Sušice z nové rozhledny na Sedle u Albrechtic uvidíte Český les. Není tomu tak. Český les se svými vrcholy je při pohledu od Sušice schovaný za horami západní Šumavy - Sedlo má jen 900m a třeba Prenet, který se nachází mezi Sedlem a Čerchovem v Českém lese má metrů 1071.

Někdo si asi spletl "Bémrvald", což je Šumava, s Českým lesem, což je pásmo hor na západ až za Všerubským průsmykem.

Ovšem Šumavu uvidíte ze Sedla celou, od Javoru až po Boubín. A vnitrozemí, pokud bude dobře vidět, od Hor Krušných přes Brdy až po Blanský les s Kletí. Takže vzhůru na rozhlednu na Sedle i přes omyly ČTK.

Druhé tvrzení z titulku Vlakem do lázní konečně bez výluk zprávy popírá autor sám hned na konci textu. Výluky na trati č.170 z Prahy do západočeských lázní budou i nadále až do dokončení modernizace.

To se lze dočíst na webu ČD i na větších nádražích, kde se o rekonstrukci ve vývěskách informuje. Mezi Plzní a Mariánskými Lázněmi bude zahájena stavba úseku Svojšín - Pavlovice a od Chebu úseku Lipová - Lázně Kynžvart. Rádio Jerevan - ČTK ovšem může namítnout, že se dá do Mariánek jet vlakem bez výluky z Karlových Varů. To ovšem ve výše uvedené zprávě napsáno není. Přeji lázeňským hostům s těžkými zavazadly veselé cestování s rádiem Jerevan - ČTK.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 15.12. 2009