Jako antikomunista chválím komunisty

26. 11. 2009 / Boris Cvek

Existují situace, kdy i antikomunista jako já musí pochválit stranu, jež má "komunistický" ve svém jménu. V zásadě je mi už delší dobu mnohem protivnější hejtman Rath než většina současných exponentů komunistické politiky. Rath je politický dobrodruh bez jakékoli ideje, který dělá populistickou a lehkomyslnou politiku ve jménu vlastní sebestřednosti.

Jak čtu na Novinkách.cz, přetekl pohár trpělivosti už i středočeským komunistům, kteří ČSSD a Ratha drží v kraji u moci (schválně píši Ratha a ČSSD, protože Rath má s ČSSD společné jenom to, že je díky Paroubkovi jejím členem, jinak nic). Rath vyrukoval s masivním rušením železniční dopravy (na 11 tratích zastavit osobní dopravu, na 5 ji omezit výrazně a na 3 částečně). Šéf středočeských komunistů Grospič (i tak celkem sympatický politik) se proti tomuto hroznému nápadu postavil a Ratha nepodpoří ani ODS, která (nehledě na velmi špatné vztahy mezi Bendlem a Rathem) má jasný argument, že kraj pod socialistickým vedením příliš plýtvá na slevách na jízdné (a proto teď chce "šetřit" omezením osobní dopravy na železnici).

Omezovat železniční dopravu, zejména v dnešní brutálně přeautomobilizované době, je téměř zločin. Jsem velice pro zefektivňování dopravy na drahách a o ČD mám velmi špatné mínění (zejména z regionálních tratí, samozřejmě v pendolinu vypadá vše jinak), nicméně omezovat železniční dopravu nic neřeší (lepší by bylo konečně pustit ve velkém na dráhy konkurenci).

Zprávu o vzbouření se středočeských komunistů proti Rathovu egoisticko-populisticko-dobrodružnému stylu nepolitiky (kam patří i jeho přístup k proplácení regulačních poplatků, v čemž ho taková Milada Emmerová, mně jedna z nejméně imponujících političek, co kdy žily, strčila do kapsy) lze najít ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 26.11. 2009