Topolánkovo televizní zurčení

30. 6. 2009 / Luděk Prokop

Výsledek hlasování*) v Nedělní partii s Topolánkem může děsit, vzdor oprávněným pochybám o jeho vypovídající hodnotě. Jednoduché spočítání počtu přerušení plynulého toku klapání Topolánkových slov, jeho neustále opakujících se stereotypních sdělení, v porovnání s počtem přerušení v případě partie s Paroubkem, lze považovat za jasnou, zřetelnou ukázku vyváženosti a objektivity, nikoli pouze u tohoto nedělního pořadu.

Co nového nám téměř nepřerušované bublání Topolánkových slov asi tak sdělilo? Troufám si tvrdit, že téměř nic. Stále jen to stejné. Kolem dokola a dokola omílané přetěžké poškození republiky, takřka ve všech ohledech, plynoucí z vyslovení nedůvěry jeho vysoce důvěryhodné vládě. Jak jinak, než že bez udání jakéhokoli konkrétního hmatatelného doložení. Výčet jednoznačných úspěchů jeho předsedování EU rovněž nelze doložit nijakým konkrétnem. Ukrajinská doložka při "plynové" krizi, stejně jako ojedinělé, rádoby hrdinské přiznání o tom, že není Mírou Dušínem, (důsledek trapně bojácného váhání u kauzy Čunek), to vše sebezáchovné Topolánkovo vědomí i podvědomí totálně vymazává. A tak tu máme zpátky našeho Topolánka, který lže, jako když Míra Dušín tiskne.

Za opětovné povšimnutí snad stojí, jak zjevně nesmělé, opatrňoučké připomínky moderátora, jsou hravě odbývány odpověďmi na jedno brdo: -- ale to všechno bylo jinak -- ale to máte špatné informace. A pan moderátor nic. Jakoby se bál Dušínovské facky, či čeho.

Něco nového, míním zatím ještě tisíckrát neopakovaného, jsem přeci jen zaznamenal. A sice, pro mne osobně šokující sdělení, že chudí nemusí platit vůbec žádné daně (míněno zřejmě dík jeho vládě). Skutečně ohromující. Ten člověk vůbec neví, která bije. Ten člověk nemá ponětí o existenci nesčetných normálních zaměstnanců, kterým jsou určené položky, včetně daní, strhávány z jejich superhrubých mezd. Bohužel, zaměstnanci takové skutečnosti vůbec neberou na vědomí. Neuvědomují si, že Topolánkové nehovoří k nim, ani o nich. Topolánkové hovoří k podnikatelům a k osobám samostatně výdělečně činným. V souvislosti s tím, že nemusí platit žádné daně, hovoří k lidem a o lidech, kteří si mohou dát do nákladů zakoupení nových věcí, například nových typů aut, chytře se dostanou do ztráty a nemají z čeho ty daně platit. Ano, to jsou zřejmě ti Topolánkovi chudí, co nemusí platit daně. Co ještě dodat?

Jak zmiňuji úvodem. Těch 60% pro Topolánka vypovídající hodnotu nemá, nicméně děsí.

*) Pozn.JČ: Hlasování telefonem u politických pořadů slušné televize nepoužívají, protože je hrubě zavádějící a zkresluje představy voličů o volební podpoře politiků a politických stran. Telefonní hlasování do televize totiž není založeno na přesném sociologickém vzorku společnosti, a tak nevypovídá nic, s výjimkou toho, že televizní stanice, která ho používá, je neseriozní. Kdyby byla k něčemu Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, musela by ho zakázat, protože jde o matení veřejnosti.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 30.6. 2009