Vadí nám, že Václav Havel "politikaří"

19. 5. 2009

Tisková zpráva Demokratické strany zelených

Vyjádření exprezidenta Václava Havla, že "bude skvělé, když se zelení v Evropském parlamentu rozmnoží o Čechy", jsme považovali za podporou zeleným myšlenkám, ke kterým se hlásíme.

Vzhledem k tomu, že včera pan exprezident vyjádřil svou jasnou podporu pouze jedné straně, stahujeme jeho dopis z našich webových stránek. Z jeho původního vyjádření nebylo zřejmé, že jde jen o podporu jedné strany.

Netušili jsme, že pan exprezident hraje politickou hru a jeho podpora se netýká zelené myšlenky jako takové. Podrážděná reakce ze strany představitelů SZ svědčí o nepochopení principů demokracie a svobodného vyjadřování. DSZ v žádném případě nestojí o konfrontaci na základě dopisu exprezidenta Havla a nebude ji prohlubovat.

"Pro nás není důležité, kterou ze stran považuje za autentickou pan Havel, důležité je, které straně uvěří a dají hlas voliči. DSZ má na své kandidátce a v řadách sympatizantů dostatek vlastních veřejně známých osobností," komentovala situaci Olga Zubová.

Demokratická strana zelených si váží podpory každého občana a voliče, který si přeje více zelené Evropy, bez ohledu na to, jestli nás považuje za "pravé" nebo "levé" zelené. Děkujeme všem, kteří projevují přízeň ohleduplnému, citlivému a rozumnému zacházení se všemi hodnotami.

Neusilujeme o zuřivý mocenský boj, ale budeme nadále s nadsázkou a humorem reagovat na události , které si nadsázku a humor zaslouží.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 19.5. 2009