Na židy dojde až pak

18. 5. 2009 / Karel Dolejší

Jeden čtenář nás obvinil, že jsme placeni romskými organizacemi. :)

K tomu dodává Karel Dolejší:

Jasně, podporují nás Lakatošovi, Červeňákovi a černošské ideodiverzní centrály.

Češi nedokážou donutit své politiky, aby skutečně řešili nahromaděné problémy, tak se prostě hledá obětní beránek, na němž si lze beztrestně vylít zlost. Na židy dojde až pak.

Vidíme českou společnost bez opiátového působení reklamou krmených vyhlídek na růst spotřeby - takovou, jaká doopravdy je.

Ale o Romy přece ve skutečnosti skoro vůbec nejde! Češi jsou zkrátka frustrovaní, že po létech klausovské propagandy žijí v druhořadé "východoevropské" zemi, která se navíc za Topolánkovy vlády dostala do značné mezinárodní izolace kvůli jednostrannému zdůrazňování vazby s Bushem (viz neslavný konec českého předsednictví), a které se v krizi ekonomicky moc nedaří, protože je do značné míry subdodavatelskou dílnou Německa, a nemá tedy svůj ekonomický osud příliš pod kontrolou. Navíc není k dispozici žádná rozumná vize budoucnosti, všechny letité iluze a sebeklamy jsou k nepoužití, a každý to vidí, jak to je.

Na Romech si všichni chtějí vylít zlost. To neznamená, že jsou Romové sami na situaci bez viny a je u nich všechno v pořádku, vůbec ne. Jenže tady nejde o "romský problém", ale o "český problém". Češi se chtějí nad někoho nadřadit a tím si dokázat svou hodnotu. Romové jsou jen záminka, použitelný terč.

Jan Čulík k tomu připisuje: Posílejte nám dál své neuvěřitelně rasistické názory: Je to sociologicky cenný materiál. Zajímavě dokazuje, jak nemyslivé, povrchní a mechanické jsou všechny tyto protiromské rasistické stereotypy. Nedokáže nikdo z rasistů skutečně myslet trochu jinak?

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 18.5. 2009