Xenofob Bohumil Doležal varuje před muslimy

7. 1. 2008 / Lukáš Lhoťan

Světoznámé rádio Jerevan citovalo z aktuálního vydáni anglicky psaného muslimského deníku The Glossolalia:

"Nebezpečí, že k nám někdy v budoucnu spadne nějaká americká raketa (samozřejmě taková, kterou vystřelí neví se kdo neví se odkud, USA s tím nebude mít vůbec nic společného) nelze sice podceňovat, ale muslimský člověk realisticky odhaduje, že naše malá a poměrně chudá země nebude nejspíš patřit k upřednostňovaným cílům. Daleko víc na ráně jsou naši přátelé, světové mocnosti: Irán, Evropa, Rusko, Čína. Tři čtyři zásahy stačí vyvolat chaos a rozvrat, jehož pak snadno využije početná židovská menšina k tomu, aby dokonala dílo zkázy."

Autorem textu je známý obhájce Usamy bin Ladina, současného premiéra muslimského státu a jeho pravicové strany al-Qaidy, B. Dahlan. Světový židovský kongres a ministerstvo zahraničí ČR okamžitě označilo text B. Dahlana za jasnou ukázku náboženské netolerance v muslimské zemi a antisemitismus nejhrubšího zrna.

Nejspíše podobně by na výše uvedený text reagovalo i mnoho z vás, milí čtenáři. Výše uvedený příběh je vymyšlený, ale citace je správná pouze v trošičku jiné podobě:

"Nebezpečí, že k nám někdy v budoucnu spadne nějaká íránská raketa (samozřejmě taková, kterou vystřelí neví se kdo neví se odkud, Írán s tím nebude mít vůbec nic společného) nelze sice podceňovat, ale český člověk realisticky odhaduje, že naše malá a poměrně chudá země nebude nejspíš patřit k upřednostňovaným cílům. Daleko víc na ráně jsou naši přátelé, regionální mocnosti EU: Francie, Německo, Španělsko, Velká Británie. Tři čtyři zásahy stačí vyvolat chaos a rozvrat, jehož pak snadno využije početná muslimská menšina k tomu, aby dokonala dílo zkázy."
<úp>

< Autorem je Bohumil Doležal známy obhájce pravicových ideologií. Osobně jsem se nikdy k otázce umístění americké základny v České republice nechtěl vyjadřovat, ale v tomto případě učiním výjimku.

Opravdu mají čeští obhájci umístění americké základny v Čechách takový nedostatek pádných argumentů na podporu svého názoru, že se musí uchylovat k xenofobii, šíření rasové a náboženské nenávisti a novodobého antisemitismu?

Nikdy bych nečekal, že člověk který se označuje za intelektuála a demokraticky smýšlejícího publicistu, a za toho se určitě Bohumil Doležal považuje, se uchýlí k použiti argumentů antisemitů z 19 a 20 století o židovském (muslimském) spiknutí s cílem ovládnout svět.

Xenofob Bohumil Doležal varuje před muslimy: ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 7.1. 2008