Hledají se lidi pro postgraduální výzkum, v Brně i v Praze

2. 8. 2014

Postgraduální studentka Glasgow University Amy Mackinnon hledá lidi, nyní především v Brně, kdo by si s ní pohovořili o tom, jakou mají představu o životě v Československu před rokem 1989. Celý srpen je v Praze, z toho od 6. do 11. srpna v Brně. Prosím, ozvěte se jí. Také by ocenila, kdybyste přeposlali tuto výzvu na facebookové nebo jiné stránky mladých lidí, ne nutně příznivců Britských listů, neboť čtenáři BL mívají spíš "levicové" názory a výzkumnice potřebuje názory z celého spektra osob v české společnosti. Díky. Jan Čulík

Dobrý den. Jmenuju se Amy Mackinnon, jsem postgraduální studentka z University of Glasgow ve Skotsku.

Píši disertační práci o mezigeneračních vzpomínkách na období komunismu v Československu.

Konkrétně mám zájem o to, jak se dívají na dobu před rokem 1989 lidé v ČR z postkomunistické generace (mladí lidé 18 až 28), jak si představujete tuto dobu, a jak se to srovnává se staršími generacemi, kteří mají osobní vzpomínky na éru státního socialismu před rokem 1989.

Hledám lidi, kteří by měli zájem o rozhovor se mnou pro můj výzkum. Může se zůčastnit kdokoliv, kdo je Čech (anebo kdo prožil v ČR většinu svého života) a je starší než 18 let. Budu v Brně od 6. do 11. srpna.

Rozhovory mohou být vedeny v českém nebo anglickém jazyce. Ráda vás pozvu na pivo nebo na kávu.

Pokud máte zájem o účast, prosím, napište mi: mackinnon.ak@gmail.com

Děkuji vám!

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 1.8. 2014